Polisten o derneğe baskın !

Polisten o derneğe baskın !

Şırnak'ta Cudi Derneği olarak geçen bir yere polis baskın yaptı. Baskında çok sayıda mühimmat ve örgütsel döküman ele geçirildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde kültür ve sanat faaliyetleri adı altında faaliyet yürüten Cudi Derneği (Cudi-Der) temsilciğinde çok sayıda bomba, patlayıcı yapımında kullanılan malzeme, mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildiği iddia ediliyor...

Silopi'de hendeklerin  kapatılması, barikatların kaldırılması, yollara tuzaklanan el yapımı  patlayıcıların etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyon sürüyor. Operasyonlar kapsamında güvenlik güçleri ile teröristler arasında sık sık "sıcak temas"  sağlanıyor.

Başak Mahallesindeki meydanı teröristlerden temizleyen ve binalarda  tek tek arama yapan güvenlik güçleri, tuzaklanan patlayıcıları imha ediyor.

Aynı mahallede kültür ve sanat faaliyetleri adı altında açılan Cudi  Derneği (Cudi-Der) temsilciliğinde yapılan aramada, çok sayıda el yapımı  patlayıcı, gaz maskesi, mühimmat, patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ile  örgütsel doküman bulundu. 
 
Duvardaki ders programında ise "özel savaş", "öz savunma", "alan  tartışmaları", "demokratik ulusun boyutları" ve "mücadele tarihi" dersleri  verildiği görülüyor. 
 
Patlayıcılar daha sonra güvenlik güçlerince alınarak, açık alanda  kontrollü şekilde imha edildi.

polis-o-dernegi-basti--6486648.jpeg

[PAGE]

polis-o-dernegi-basti--6486650.jpeg

[PAGE]

polis-o-dernegi-basti--6486652.jpeg

[PAGE]

polis-o-dernegi-basti--6486654.jpeg

[PAGE]

polis-o-dernegi-basti--6486658.jpeg

[PAGE]

polis-o-dernegi-basti--6486656.jpeg

[PAGE]

polis-o-dernegi-basti--6486660.jpeg

[PAGE]

polis-o-dernegi-basti--6486646.jpeg