Porsuk Çayı'nda ceset bulundu

Porsuk Çayı'nda ceset bulundu
Güncelleme:

Eskişehir'de ailelerinin kayıp başvurusunda bulunduğu 4 kişi için Porsuk Çayı'nda arama çalışması başlatıldı. Arama çalışmalarında evsiz bir adamın cansız bedeni bulunurken, kayıp 3 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü, bir süre önce ailelerinin kayıp başvurusunda bulunduğu 4 kişinin Porsuk Çayı’na düşmüş olabileceği ihtimali üzerine bu sabah arama çalışması başlattı. Polis ekiplerinin yanı sıra çalışmalara AFAD, AKUT, Odunpazarı Arama Kurtarma, Büyükayı, DAK gibi sivil arama kurtarma ekipleri de destek verdi. Arama çalışmalarının ilk saatinde Cumhuriyet Mahallesi Porsuk Bulvarı Dilem sokak üzerindeki köprü altındaki beton bölümde ocak ayından bu yana kayıp olan ve Eskişehir’de ‘Seviyorum Recep’ lakabıyla tanınan evsiz Recep Y.’ye ait olduğu sanılan erkek cesedi bulundu. Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırılan cesedin Recep Y.’ye ait olup olmadığı yapılacak olan DNA testi ile netlik kazanacak.

Yaklaşık 9 aydır kayıp olan Recep Y., kentte sevilen ve sokaklarda yürürken ‘seviyorum’ diye bağırıp şiirler okudu için ‘Seviyorum Recep’ ve ‘Recep Dayı’ olarak tanınıyordu. Recep Y.’nin ölü olarak bulunması kentte büyük üzüntüye neden oldu. Eskişehirliler Recep Y. için sosyal medyadan baş sağlığı mesajları yayınladı.

KAYIP 3 KİŞİ DAHA ARANIYOR

Ailelerinin kayıp başvurusunda bulunduğu ve kendilerinden haber alınamayan 3 kişinin Porsuk Çayı'nda düşmüş olabileceği ihtimali üzerine arama çalışması başlatıldı. Porsuk Çayı’nın suyu kesilirken, polis ve AFAD ekiplerinin yanı sıra destek veren sivil arama kurtarma ekipleri çay zemininde yürüyerek çalışmalarını sürdürüyor.

DHA