"Sahte albay" tutuklandı

"Sahte albay" tutuklandı

Kendini albay rütbesinde biri olarak tanıtan dolandırıcı tutuklandı.

Kendisini Kuzey Deniz Saha Komutanlığında albay rütbesinde İstihbarat Şube Başkanı olarak tanıtarak dolandırıcılık yaptığı iddia edilen şüpheli tutuklandı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca; 2015 yılı Aralık ayı başlarında, kendisini Kuzey Deniz Saha Komutanlığında albay rütbesinde İstihbarat Şube Başkanı olarak tanıtan ve hedef aldığı şahıslarla bu şekilde irtibat kurarak dolandırıcılık yapan bir şahsın olduğu bilgisi alındı.

Elde edilen bilgi üzerine başlatılan çalışma kapsamında, bir ay süren fiziki takip neticesinde, söz konusu şahsın temas kurduğu kimselere kendisini; "görevi gereği birlik dışında sivil kıyafetli olarak bulunan, aynı zamanda istihbarı çalışmaları da olan, yüksek rütbeli emekli veya muvazzaf generaller ile irtibat kuran, hatta müsteşar seviyesinde kişilerle dahi görüşebilen bir kişi" olarak tanıttığı, dolandırmak isteğini şahısların güvenini bu şekilde kazandığı tespit edildi.

Şahsın ayrıca görüştüğü kişileri ikna edebilmek maksadıyla askeri birlikler ile irtibatının olduğu, inşaat firmalarına isterlerse lojman/bina tadilatlarında ihale aldırabileceği ya da tekstil ile uğraşan firmalara kumaş ihalesi aldırabileceği, İstanbul'da Bakırköy ve Beşiktaş'taki vakıflara ait otopark işletmelerinin ihalelerine müdahale edebileceği ve isteyen kişilere gayrimeşru yoldan bu ihaleleri aldırabileceği yönünde iddialarda bulunduğu belirlendi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca Kuzey Deniz Saha Komutanlığı ile yapılan koordine neticesinde böyle bir personelin bulunmadığı öğrenildi. Büyükçekmece İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından söz konusu şahsın sorumluluk bölgelerinde bulunduğunun öğrenilmesi üzerine görevlendirilen Jandarma Asayiş Devriyesi tarafından şahıs durduruldu. Üzerinde yapılan kontrolde Deniz Kuvvetleri Komutanlığında görev yapan personelin kullandığı üniforma giydiği tespit edilen şüpheli jandarma ekiplerince gözaltına alındı.

Şüphelinin ifadeleri doğrultusunda, bu zamana kadar tespit edilebilen 5 şahsı bu yöntemlerle dolandırdığı ve bunlardan 60 ila 80 bin lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi.

Jandarmadaki işlemlerinin ardından "sahte askeri personel/nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüpheli, tutuklandı.

Etiketler Jandarma albay sahte