Rabia Naz’ın babası gözaltında

Rabia Naz’ın babası gözaltında
Güncelleme:

Giresun’un Eynesil ilçesindeki evinin önünde 12 Nisan 2018 günü yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan gözaltına alındı.

Baba Naz günlerdir kızının ölümünde siyasilerin parmağı olduğunu ve cinayetin aydınlatılmadığını söylüyordu.

Birgün gazetesinden Meral Danyıldız'ın haberine göre Konuya ilişkin BirGün’e konuşan Şaban Vatan’ın avukatı Ufuk Kılıç, Vatan’ın gözaltına alınma sürecini şöyle anlattı:

“Sabah saatlerinde gözaltına aldılar. Abisi şikâyet etmişti tehditten. Uzlaşmaya dahi gönderilmeden abinin beyanıyla akıl hastası olduğuna ilişkin bir iftirayla gözaltına alındı ve psikiyatriye sevki yapıldı. Psikiyatri servisinden kırk dakika önce falan çıktı. Çıktıktan sonra kağıtta “Başka bir hastaneye sevki uygundur” ifadeleri yazıyor. Muhtemelen Samsun’daki hastanelerden birine sevk edilecek.”

SUSTURULMAYA ÇALIŞILIYOR
Vatan’ın susturulmaya çalışıldığını kaydeden Kılıç, şöyle konuştu: “Müvekkilim kızının acısını yaşarken ve hukuk mücadelesi yaşarken susturulmaya çalışılıyor. Dosya dört aydır adli tıpa gitmezken bir günde Şaban Bey gözaltına alınıp akıl sağlığı için sevk edilebiliyor. Müvekkilim hakkında herhangi bir rapor alınsa dahi anne ile beraber süreci yürüteceğiz. Bunu da bildirmek istiyorum.”

Vatan’ın eşi Atika Vatan sosyal medyadan bir video yayınlayarak, “Sabah eşimi ifadeye çağırdılar. Gözaltına alındığını öğrendim. Telefonuna el konuşmuş, kendisine ulaşamıyorum, konuşamıyorum. Bunu herkesin duymasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada ise #RabiaNazınÖlümüAydınlatılsın etiketiyle çağrı yapıldı.

Birgün