''Ramazan günü şort giydiğim için dayak yedim''

''Ramazan günü şort giydiğim için dayak yedim''
Güncelleme:

İstanbul'da 21 yaşındaki üniversite öğrencisi, şort ve dekolte tişört giydiği gerekçesiyle kendisine yumruk attığı kişinin tutuklanması için savcılığa başvurdu.

İstanbul'da toplu taşımada yine "kılık kıyafet dayağı"... Bu sefer ki mağdur ise 21 yaşındaki üniversiteli bir genç kız.

İstanbul'un Anadolu Yakası'nda yaşanan olayda; 21 yaşındaki bir genç kız iddiasına göre minibüste kısa şort ve dekolte tişört giydiği için önce hakaret ve tacize maruz kaldı ardından da darp edildi.

Hürriyet gazetesinden Aziz Özen'in haberine göre genç kız kendisini darp eden zanlıdan şikayetçi oldu ancak zanlı emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Bunun üzerine üniversite öğrencisi M.S. (21), serbest bırakılan saldırgan Ercan K.’nın tutuklanması için savcılığa dilekçe verdi.

Savcılıktaki ifadesinin ardından gazetecilere yaşadıklarını anlatan M.S. şunları söyledi:

"RAMAZAN'DA BÖYLE GİYİNİLİR Mİ, UTANMIYOR MUSUN ?"

“Minibüste parayı uzattım ve yerime oturdum. Adam arkamdan, ‘Ramazanda böyle giyinilir mi? Böyle giyinmeye utanmıyor musun?’ dedi. Biz ramazanı, Müslümanlığı, dini kötülemek isteyen insanlar değiliz. Bu şahıs bana hakaret etti, taciz etti, vurdu. Minibüste şoför dahil herkes baktı. Kimse müdahale etmedi.

"ARTIK ANNEMSİZ BİR YERE GİDEMİYORUM"

Benim adaletten tek dileğim, o saldırgana uygun, caydırıcı bir cezanın verilmesi. Elini kolunu sallayarak gezsin istemiyorum. Çünkü ben elimi kolumu sallayarak gezemiyorum. Bu zamana kadar geziyordum ama dayak yedikten sonra annemsiz bir yere gidemiyorum. Toplu taşıma araçlarına binemiyorum.

"ÖLMEDEN ÖNCE İLK TACİZDE KARŞILARINDA DURALIM"

Metrobüste, otobüste, sokakta birbirimizi koruyalım. Yani Facebook’tan paylaşmak, Twitter’den paylaşmak yanında olmak değil ki. Öldükten sonra yürüyüş yapmanın, mezara çelenk götürmenin bir âlemi yok. Ölmeden önce, ilk saldırıda, ilk tacizde karşılarında duralım. Dimdik duralım, beraber duralım.”

Hürriyet