Rekor sayıda kaçak sigara yakalandı

Rekor sayıda kaçak sigara yakalandı

Deniz yolu ile yapılan operasyonda rekor syaıda kaçak sigara yakalandı.

Ukrayna'dan gelen kuru yük gemisine İstanbul Boğazı'nda operasyon düzenlendi. Hücum botlarla durdurulan gemide 3 milyon 300 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. El konulan kaçak sigaraların piyasa değerinin 28 milyon 500 bin lira olduğu öğrenildi.

Deniz yoluyla yüklü miktarda kaçak sigara sevkiyatı yapılacağı yönünde alınan istihbarat bilgileri üzerine İstanbul Deniz Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü geniş çaplı araştırma başlattı.

57873a8867b0a90bac03de81.jpg

Yapılan çalışmalar neticesinde riskli görülen gemiler belirlenerek Bakanlık Komuta Kontrol Merkezi'nde gemi takip sistemi aracılığıyla izlenmeye başlanıldı. Çalışmalarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Magosa Limanı'ndan aldığı yükü Ukrayna Skadovsk Limanı'na götüren Moldova bayraklı bir gemi takip edilmeye başlanıldı. Ukrayna'ya gitmek üzere Türk karasularına giren gemi ekipler tarafından sistem üzerinden ve fiziki olarak takibe alındı. İstanbul'dan geçen gemi bir süre Ukrayna karasularında seyrettiği belirlendi. Boş olduğu beyan edilen gemi bir süre sonra tekrar rotasını Türk karasularına çevirdi. Ukrayna'da yükünü boşalmış gibi sahte evrak düzenlenen gemiye Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından operasyon düzenlendi.

3.3 MİLYON PAKET KAÇAK SİGARA

Sahil Güvenlik ekiplerinin de destek olduğu operasyonda gemide yapılan incelemede 100 ton 464 kg ağırlığında 3 milyon 300 bin adet sigara ele geçirildi. Gemide bulunan 6 kişi de ekipler tarafından gözaltına alındı. Ele geçirilen sigaraların piyasa değerinin 28 milyon 500 bin lira olduğu öğrenildi.

57873ac967b0a90bac03de8d.jpg

Hürriyet