Rus arama kurtarma ekibi Türkiye'den ayrılıyor

Rus arama kurtarma ekibi Türkiye'den ayrılıyor
Güncelleme:

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Türkiye'de arama kurtarma çalışmalarına katılan Rus ekiplerine Rusya Acil Durumlar Bakanı Aleksandr Kurenkov tarafından dönüş için hazırlık yapmaları talimatı verildi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hem Türkiye hem de Suriye'ye arama kurtarma ekipleri gönderen Rusya'dan çalışmalara dair açıklama geldi. Rusya Acil Durumlar Bakanı Aleksandr Kurenkov, Rus ekiplerin çalışmalarına dair brifing verirken tıbbi uzmanlar da dahil 200'den fazla kişinin çalışmalarda bulunduğunu söyledi. Belarus ve Kırgızistan kurtarma ekipleriyle ortak arama kurtarma faaliyetlerine de katıldıklarını belirten Kurenkov, "Rusya, zarar gören insanların yardımına koşan ilk ülkelerden biri oldu. Kurtarma ekiplerimiz en zor alanlarda kurtarma faaliyetlerinde bulundu. Enkazın kaldırılması için iş makineleri getirildi. Arama kurtarma operasyonları artık sonlandırıldı" dedi.
Kurulan sahra hastanelerinde 240'ı çocuk olmak üzere 900'den fazla kişinin tedavi edildiği bilgisini de veren Kurenkov, Suriye'ye 70 ton, Türkiye'ye de 36 ton insani yardım malzemesi gönderdiklerini aktardı.