Sağanak yağış İstanbul'u fena vurdu ! Yağışlar ne kadar sürecek ?

Güncelleme:

İstanbul'da akşam saatlerine kadar sürmesi beklenen gök gürültülü sağanak yağış başladı. Bugün itibariyle Türkiye'nin birçok ilinde şiddetli sağanak yağış bekleniyor.

İstanbul'da öğle saatlerinde gök gürültülü yağmur başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunda bulundu. Yapılan açıklamada, "Son radar verileri ve tahminlere göre; İstanbul'un Avrupa Yakası'nda halen devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bugün akşam saatlerine kadar boğaz çevresi ve kuzey ilçeleri başta olmak üzere il genelinde kuvvetli (15-40 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir." denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı ve Orta Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi ve batısı, Karadeniz, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kars ve Ardahan çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Batı Karadeniz ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik, Ankara, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m2, Düzce, Zonguldak, Bartın, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (21-75 Kg/m2) olması bekleniyor.

İSTANBUL HAVA DURUMU

İstanbul'da havanın parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin bugün akşam saatlerine kadar yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Bursa'da yerel olarak kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor.

AKOM'DAN AÇIKLAMA

AKOM'dan İstanbul'da etkili olan sağanak yağışa yönelik yapılan açıklamada "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tüm ekipleri sahada" denildi. Paylaşılan raporda yağışların akşam 20:00'a kadar devam edeceği belirtildi.

EN FAZLA YAĞIŞ FATİH'E DÜŞTÜ

Fatih'te metrekarede ortalama 110 kg, Beşiktaş, Sarıyer, Üsküdar, Kadıköy, Ümraniye ilçelerine ise metrekareye ortalama 30- 40 kg yağış düştü.

İstanbul'da sağanak: Yeraltı çarşısını su bastı, deniz ile kara birleştiİstanbul'da sağanak: Yeraltı çarşısını su bastı, deniz ile kara birleşti

İstanbul'da yollar göle döndü ! Tramvay ve vapur seferleri durduİstanbul'da yollar göle döndü ! Tramvay ve vapur seferleri durdu

İŞTE HARİTALARLA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNLERİ:

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini

haritalı hava durumu tahmini


 
 

Seçiniz...