Sahte içkiden ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi

Sahte içkiden ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi
Güncelleme:

Bursa, İzmir ve Muğla'da sahte içki zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 7'ye yükseldi.

Türkiye'de sahte içki can almaya devam ediyor. Bursa, İzmir ve Muğla'da sahte içkiden toplam 7 kişi hayatını kaybetti. 

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde 14 Kasım'da sahte içki içtikten sonra rahatsızlanan Şakir Ç. (56), Erol O. (56), Necip C., Fuat İ., Kamil Cihat İ. (51), Murat K. (56), Bülent D. (44), Ramazan Ç. (48), Fatih U., Suriyeli Basem M., Celal T., Erhan S., Mahmut A. ve M.A. ambulanslarla Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma ve Çekirge Devlet hastanelerine kaldırıldı. Ancak Şakir Ç., Erol O., Necip C. ve Fuat İ., yaşamını yitirdi.

Hastanede tedavileri süren 10 kişiden Mahmut A. da dün gece saatlerinde hayatını kaybetti. Fatih U. ile Murat K. taburcu edilirken, tedavilerine devam edilen 7 kişiden 2’sinin durumunun ağır olduğu bildirildi. 

İZMİR'DE BİR KİŞİ ÖLDÜ

İzmir’in Torbalı ilçesinde 63 yaşındaki Sadık U'nun, evinde sahte içki içtikten sonra fenalaştığı öne sürüldü.

BİR DİĞER ÖLÜMDE MUĞLA BODRUM'DAN GELDİ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 58 yaşındaki H.R.T.'nin sahte içki içtikten sonra görme kaybı yaşadığı ve fenalaşması üzerine durum sağlık ekiplerine bildirildi. 

Ambulansla ilçedeki özel bir hastaneye kaldırılan H.R.T, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Akşam sahte alkol kullandıktan sonra sabah da fenalaşarak yaşamını yitirdiği öne sürülen H.R.T'nin cenazesi, kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Muğla Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Öte yandan, H.R.T'nin sahte alkol aldığı ileri sürülen bir arkadaşının da fenalaşarak Bodrum Devlet Hastanesine kaldırıldığı, buradan da Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği öğrenildi.

BURSA'DAKİ SAHTE İÇKİ SORUŞTURMASINDA 2 TUTUKLAMA

Bursa'da zehirlenen kişilerin sahte içkiyi 3 kişiden satın aldığı belirlendi.

Olayla ilgili çalışma başlatan ekipler, sahte içkiyi hastanede tedavi gören Fuat İ. ve ağabeyi Kamil Cihat İ. ile Raif A.’tan (45) aldıklarını tespit etti.

Metil alkolü ise Oktay Y. (43) isimli şüphelinin İzmir’den Bursa’ya kargo ile gönderdiği belirlendi.

Gözaltına alınan A. ve Y., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adliyede çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Etiketler bursa sahte içki