Sahte savcı ihbarla yakalandı !

Sahte savcı ihbarla yakalandı !
Güncelleme:

Sosyal medyada kendini savcı olarak tanıtan Adalet Yüksekokulu öğrencisi Batuhan D., üzerinde sahte savcı kimliğiyle yakalandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı operasyonda 'sahte savcı' yakalandı. Sosyal medya hesaplarında kendini savcı olarak tanıtan Batuhan D.'nin Adalet Yüksekokulu öğrencisi olduğu belirlendi. Batuhan D.'nin üzerinde sahte savcı kimliği ele geçirildi. Savcılık, gözaltındaki Batuhan D.'nin herhangi bir dolandırıcılık veya nüfuz ticareti hadisesine karışıp karışmadığını da araştırıyor.

Milliyet'ten Musa Kesler'in haberine göre; Gelen bir ihbar üzerine harekete geçen savcılık, Batuhan D. adlı kişinin sosyal medya hesaplarını incelemeye aldı. İnceleme neticesinde sosyal paylaşım ve çöpçtan sitelerinde savcı cübbesiyle, mahkeme kürsüsünde çekilmiş fotoğrafı olan ve bilgi bölümüne de savcı olduğunu yaşan kişinin Batuhan D. olduğu anlaşıldı. İzmir adliyesinde görevli çok sayıda hakim, savcı ve personel ile fotoğrafları da görülünce, bu fotoğraflardaki kişilere Batuhan D'nin fotoğrafları gösterilerek kim olduğu soruldu.

Sahte savcı ihbarla yakalandı ! - Resim : 1

Fotoğraftaki personellerden biri Batuhan D'nin stajer savcı olduğunu, arabasında da stajer savcı olduğuna dair tanıtım kartı olduğunu söyledi. Yapılan araştırma neticesinde, Batuhan D'nin Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencisi olduğu dönemde adliyede staj yaptığı, mahkeme kürsüsündeki cübbeli fotoğrafı ve hakim savcılarla olan fotoğraflarını da bu dönemde çektirdiği belirlendi. Batuhan D. savcılığın talimatıyla gözaltına alındı. Soruşturma devam ediyor.

Milliyet

Etiketler sahte savcı