Sakarya'da havai fişek fabrikasındaki patlamadan yeni görüntü

Güncelleme:

Sakarya'nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın hemen ardından çekilen yeni görüntüler ortaya çıktı.

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında meydana gelen şiddetli patlama bölge halkını tedirgin ederken patlamanın hemen sonrası olay yerine yakın bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntüyü çeken kişinin; "Dinamit böyle patlamaz" demesi patlamanın ne denli büyük yaşandığını gösteriyor.

Sakarya'da havai fişek fabrikasında büyük patlamaSakarya'da havai fişek fabrikasında büyük patlama

SAKARYA VALİSİ ÇETİN OKTAY KALDIRIM: FABRİKADA 150-200 KİŞİ VAR

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, patlama ile ilgili yaptığı açıklamada 'Fabrikanın içinde 150-200 kişi var' dedi.

Vali Kaldırım, "Türkiye'de deposu en büyük olan fabrika. Deposunda 110 ton patlayıcı havai fişek olduğunu değerlendiriyoruz. Bütün ekiplerimiz burada. Çok şükür şu an bir can kaybı şu ana kadar yok. Fabrika etrafında tüm güvenlik tedbirleri alındı. Havai fişek fabrikası olduğu ve patlamalar devam ettiği için şu anda olaya müdahale edemiyoruz. Gelişmeler hakkında kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz. 

10 yaralıyı hastaneye sevk ettik. Sıkıntılı bir durum yok, durumları iyi. 10 kişinin de fabrikadan kendi gayretleriyle çıktığını ifade ettiler bize." ifadelerini kullandı.

Seçiniz...