Saldırıda kullanılan araçta HDP izi

Saldırıda kullanılan araçta HDP izi

Van'daki terör saldırısında kullanılan araç HDP'li Van Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Van Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (VASKİ) ait çıktı.

Önceki gün Tunceli'de yaşanan bombalı saldırı ile Van'da gerçekleşen çatışmanın ayrıntılarına ulaştı. Tunceli'nin Ovacık İlçesi'nde adliye lojmanlarına bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 2'sipolis, 12'si sivil toplam 14 kişi yaralandı. Saldırı 44 EV 467 plakalı beyaz renkli 2011 model Peugeot Partner marka araçla gerçekleştirildi. Yapılan incelemede aracın 1 Eylül 2015 tarihinde G.A. isimli şahıs adına Malatya'da tescil edildiği belirlendi. İfadesi alınan G.A.'nın iş için Ovacık'a gittiği ancak aracın teröristler tarafından gasp edildiği anlaşıldı. Aracın patlamadan 5 dakika önce adliye lojmanları önüne park edildiği, erkek bir teröristin araçtan inerek uzaklaştığı ve uzaktan kumanda ile bombayı patlattığı belirlendi.

CEPHANELİK ÇIKTI

Van'ın İpekyolu İlçesi Sebze Hali Kavşağı'nda ise polis şüpheli aracı durdurmak istedi. Ancak 34 LC 4681 plakalı araçtan polise ateş edildi. Araçtaki biri kadın 3 terörist ölü ele geçirilirken şoför Naci A. yaralı olarak yakalandı. Araçta yapılan aramada 2 tabanca, 2 el bombası ve elektronik devre bulundu. Aracın HDP'li Van Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Van Su ve Kanalizasyon İdaresi'ne (VASKİ) kiralandığı ve Naci A.'nın da VASKİ'de çalıştığı belirlendi.