Sarar çiftine dehşeti yaşatmışlardı! İstenen ceza belli oldu

Sarar çiftine dehşeti yaşatmışlardı! İstenen ceza belli oldu
Güncelleme:

Eskişehir'de ünlü iş insanı Cemalettin Sarar ve eşi Zehra Sarar'ı evlerinde dövdükten sonra çifti soyan şüphelilerin yargılanmasına devam edildi. Sanıkların 32 yıla kadar hapsi istendi.

Cemalettin Sarar ve eşi Zehra Sarar'ı soyan hizmetçi ve sevgilisini aracıyla getiren sanığa 32 yıla kadar hapis istendi. 

Olay, Mayıs 2020'de meydana geldi. İş insanı Cemalettin Sarar ve eşi Zehra Sarar'ı döven şüpheli sonrasında çiftin çelik kasasını soydu. 

Olayın ardından başlatılan soruşturmada Moldova uyruklu eski hizmetçi Lulia D. ile sevgilisi Alexandr A. yakalanarak tutuklandı. 

Şüpheli çift, Eskişehir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce 'nitelikli yağma, mala zarar verme ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından 27'şer yıl hapse çarptırıldı.

Firari sanıklar Dmitri A. (32), Alexei T. (38), Ilia S. ve Ukrayna uyruklu Vasyl N.’nin (42) dosyaları ise ayrıldı.

SAVCI, 32 YIL CEZA İSTEDİ

Moldova uyruklu Ilia S., İstanbul Havalimanı'ndan Türkiye’ye giriş yapmak isterken yakalanıp tutuklandı. Ilia S.’nin yargılanmasına da devam edildi.

Duruşmada mahkeme savcısı verdiği mütalaasında sanık S. hakkında nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve mala zarar verme suçlarından toplam 14 yıl 4 aydan 32 yıla kadar hapis cezası talep etti. Savcı ayrıca mahkemenin nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından vereceği cezalarda 1 kat artırım istedi.

‘NEDEN TUTUKLUYUM ANLAMIŞ DEĞİLİM’

Duruşmaya İstanbul Maltepe Cezaevi’nden SEGBİS yöntemiyle bağlanan Ilia S., soygunla ilgisi olmadığını ve ceza alan sanıklar Moldova uyruklu eski hizmetçi Lulia D. ile sevgilisi Alexandr A.'nın kaçışta kullandığı motosikletleri sadece minibüsüyle Türkiye'ye getirdiğini savundu.

Taşıdığı kişilerin suç işleyeceklerinden haberi olmadığını öne süren S., “Neden cezaevindeyim anlayabilmiş değilim. Ben suç işlemedim. Ben sadece ticari taşımacılık yaptım. Uzun süredir tutukluyum. Bakmakla yükümlü olduğum ailem var. Bu sebeple tahliyemi istiyorum. Ben taşıdığım kişilerin suç işleyebileceğinden veya suç işlediklerinden haberdar değilim” dedi.

Sanık ve avukatlarının savunmalarının ardından Eskişehir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, savcılık mütalaasına karşı sanığın savunma yapması için ek süre verdi. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Firari 3 sanığı yakalama çalışmaları sürüyor.

DHA