''Sarkıntılık etti'' dediği yaşlı adamı öldürdü

''Sarkıntılık etti'' dediği yaşlı adamı öldürdü
Güncelleme:

Konya'da içki masasında kendisine sarkıntılık ettiğini ileri sürdüğü yaşlı adamı dövüp, bıçaklayarak öldüren Mustafa T., 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Konya'da içki masasında Hasan Ş.'yi (64) kendilerine sarkıntılık ettiği iddiasıyla dövüp, 15 yerinden bıçaklayarak öldüren Mustafa T. (22),  'kasten adam öldürme' suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bayram K. (24) ise beraat etti.

Olay, 22 Şubat 2017 tarihinde Selçuklu ilçesi Hoca Cihan Tekke Caddesi'ndeki yaşandı. İddiaya göre, boş bir evde birlikte alkol alan Mustafa T., Bayram K. ve Hasan Ş. arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine Mustafa T. ve Bayram K., Hasan Ş.'yi dövdü. Ş., 42 DLJ 09 plakalı motosikletiyle kaçmaya başladı. Peşinden giden 2 arkadaş, Hasan Ş.'yi cadde üzerinde yakalayıp, 15 yerinden bıçakladı. Ellerindeki bıçakla çevre sakinlerini kendilerine yaklaştırmayan şüpheliler, uzun süre ağır yaralı Hasan Ş.'nin başında bekledi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polisi görünce kaçan şüphelilerden Mustafa T., elindeki bıçakla yakalandı. Bayram K. da evinde gözaltına alındı. Suçlarını itiraf eden şüphelilerden Mustafa T. 3,50 promil, Bayram K. da 0,81 promil alkollü çıktı.

Hasan Ş. ise kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

TACİZ İDDİASI
O dönem askerden izne gelen Mustafa T. ve Bayram K., Hasan Ş.'nin kendilerine sarkıntılık ettiğini, bu nedenle bıçakladıklarını iddia etti. 2 şüpheli, tutuklandı.

'BEN BIÇAKLADIM'
Haklarında Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde 'kasten adam öldürme' suçundan dava açılan tutuklu sanıklardan Mustafa T., yargılama sırasında verdiği ifadelerde Hasan  Ş.'yi kendisinin bıçakladığını belirterek, "Hasan Ş.'yi ben bıçakladım. Olay anında Bayram'da da bıçak vardı ancak o bıçağı kullanmadı. Bayram bizi ayırmaya çalıştı, ‘Pişmanım’ dedi. Sanık Bayram K. da "Ben bıçakla vurmadım. Daha çok ayırmaya çalıştım. Olay sırasında yanımda bıçak vardı ama kullanmadım. Apartmandaki vatandaşların bağırması üzerine bıçağı onlara gösterdim" diye konuştu. Bayram K., tutuksuz yargılanmak üzere tahliye oldu. 

KARAR VERİLDİ
Davanın karar duruşmasında tutuklu sanık Mustafa T. ile taraf avukatları hazır bulundu. Mahkeme, son savunmaların ardından Mustafa T.'yi 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Bayram K.'yi ise beraat ettirdi.

DHA

Etiketler konya sarkıntılık