Savcının Otomobilini Arayan Gümrük Memuruna Adli Para Cezası

Savcının Otomobilini Arayan Gümrük Memuruna Adli Para Cezası

YUNANİSTAN tatili sonrası Pazarkule Sınır Kapısı'ndan ailesiyle birlikte Türkiye giriş yapan Edirne Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan'a ait aracın bagajını...

YUNANİSTAN tatili sonrası Pazarkule Sınır Kapısı'ndan ailesiyle birlikte Türkiye giriş yapan Edirne Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan'a ait aracın bagajını aradığı gerekçesiyle yargılanan Gümrük Memuru Dilek Sarı 1500 lira adli para cezasına çarptırıldı.
Edirne Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan geçen yıl ailesiyle birlikte gittiği Yunanistan tatili dönüşü Pazarkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaparken, Gümrük Muhafaza Memuru Dilek Sarı tarafından otomobilinde arama yaptı. Bunun üzerine savcı, görevli memur hakkında, "haksız arama" suçlamasıyla şikayetçi oldu. 4'ncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakkında dava açılan gümrük memuru Dilek Sarı'nın bugün yargılanmasına devam edildi. Davaya Cumhuriyet Savcısı Fatih Aslan mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı. Sanık Dilek Sarı ve avukatlarının hazır olduğu duruşmada 4'üncü Asliye Ceza Hakimi Bülent Uçar, sanığın son kez savunmasını yapmasını istedi. Sanık Dilek Sarı savunmasında, "Önceki duruşmalarda yaptığım savunmamda söylediğim gibi, suçsuzum beraatımı istiyorum" dedi.
YURT DIŞINDAN GELEN HER ARACI KONTROL EDİYORUZ
Dilek Sarı önceki duruşmada, yurt dışından gelen her aracın gümrük içerisinde kontrol edildiği ve her ne kadar bagaj ve eşya araması yapıldığı iddia edilmişse de kendisinin gümrük muayenesi yaptığını, Hakimler ve Savcıların aranamayacağına dair yasada bir madde olmadığı şeklinde kendisini savunmuştu.
4'üncü Asliye Caza Mahkemesi dosyadaki delillerin toplandığına karar vererek, hukuka aykırı olarak bir kimsenin üstünü veya eşyasını arama yaptığı için sanık gümrük memuru Dilek Sarı hakkında iyi hal indirimi yaparak 2 ay 15 gün hapis ceza verdi. Mahkeme ardından hapis cezasını 1500 lira adli para cezasına çevirdi.
FOTOĞRAFLI