Şehit Astsubay Gençleşen'in Cenazesi Sivas'a Getirildi (2)

Şehit Astsubay Gençleşen'in Cenazesi Sivas'a Getirildi (2)

Bir süre Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgunda bekletilen şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Tevfik Ayhan Gençleşen'in cenazesi daha sonra...

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Bir süre Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgunda bekletilen şehit Piyade Astsubay Üstçavuş Tevfik Ayhan Gençleşen'in cenazesi daha sonra Ulu Cami'ye getirildi. Caminin avlusuna konulan tabutunu öpen babası Şener Gençleşen, cenazeye son kez sarıldı. Yakınları da gözyaşlarını tutamadı. Şehidin eşi Dudu Özmen Gençleşen ve kardeşleri de cenaze boyunca cami avlusunda bekledi.

İkindi namazına müteakiben şehit astsubay Gençleşen için cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Sivas Valisi Alim Barut, Ak Parti Sivas Milletvekilleri Selim Dursun ve Habib Soluk, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Fatih Celaleddin Sağır, protokol üyeleri ile askeri ve sivil erkan ile yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından omuzlara alınan şehidin cenazesi cami dışına taşındı. Ardından burada bekletilen top arabasına konuldu. Zaman zaman yağan yağmur altında yaklaşık 500 metrelik yürüyüşün ardından cenaze, top arabasından cenaze aracına alındı. Yürüyüşe katılanlar, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı.

Daha sonra Yukarı Tekke Mezarlığı içindeki Asker Şehitliği'ne götürülen şehit üstsubay üstçavuş Tevfik Ayhan Gençleşen'in cenazesi burada dualar eşliğinde toprağa verildi.

FOTOĞRAFLI