Şehit Astsubay Gençleşen'in Cenazesi Sivas'a Getirildi

Şehit Astsubay Gençleşen'in Cenazesi Sivas'a Getirildi

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde devam eden operasyonlarda, PKK'lı teröristlerin açtığı ateşle şehit düşen 34 yaşındaki Piyade Astsubay Tevfik Ayhan...

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde devam eden operasyonlarda, PKK'lı teröristlerin açtığı ateşle şehit düşen 34 yaşındaki Piyade Astsubay Tevfik Ayhan Gençleşen, memleketi Sivas'a getirildi.

Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne süren operasyonda PKK'lı teröristler tarafından açılan ateş sonucu şehit olan Astsubay Tevfik Ayhan Gençleşen'in cenazesi Mardin'deki törenin ardından askeri uçakla memleketi Sivas'a getirildi. Şehidin cenazesini havaalanında Sivas Valisi Alim Barut, 5'inci Piyade Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Fatih Celaleddin Sağır, il protokolü ile yakınları karşıladı. Trabzon'da yaşayan Dudu Özmen Gençleşen ile evli olan ve 7 yaşında Ece ismi bir kızı bulunan şehidin cenazesi memleketinde gözyaşları ile karşılandı. Eşi Dudu Özmen Gençleşen ve şehidin babası Şener Gençleşen de aynı uçakla birlikte Sivas'a geldi. Uçaktan inen eşi Dudu Özmen Gençleşen yakınlarına sarılarak gözyaşı döktü. Kars Sarıkamış 9'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda görev yapan Astsubay Üstçavuş Gençleşen'in daha önce geçici olarak doğuda görevlendirilip geri döndüğü, bir hafta önce ise yeniden Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne gönderildiği belirtildi.

Şener-Necmiye Gençleşen çiftinin 5 çocuğundan ikincisi olduğu belirtilen şehit astsubayın 2 kız 2 de erkek kardeşi bulunduğu kaydedildi. Şehidin annesi Necmiye Gençleşen'in ise 2 yıl önce vefat ettiği ifade edildi. Şehidin 7 yaşındaki kızı Ece ise, cenaze için kente getirilmedi. Havalanından alınarak konvoy eşliğinde kent merkezine getirilen cenaze 4 Eylül Mahallesi'ndeki baba evinin önünü getirildi. Burada dua okunarak helallik alındıktan sonra şehit astsubay üstçavuş Gençleşen'in cenazesi Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı. Cenaze ikindi namazı sonrası Ulu Camii'nde kılınacak namaz ardından defnedilecek.

FOTOĞRAFLI