Silahlı Saldırıda Ölenin Olayla İlgisi Yokmuş

Silahlı Saldırıda Ölenin Olayla İlgisi Yokmuş

ADANA'da kalaşnikof piyade tüfeği ve tabancalarla taranan hafif ticari aracın sürücüsü 28 yaşındaki Uğur Polat'ın yanlışlıkla öldürüldüğü ortaya...

ADANA'da kalaşnikof piyade tüfeği ve tabancalarla taranan hafif ticari aracın sürücüsü 28 yaşındaki Uğur Polat'ın yanlışlıkla öldürüldüğü ortaya çıktı. Asıl hedefin aynı araçta bulunan ve ağır yaralanan 25 yaşındaki Abdulselam Saygılı olduğu anlaşıldı.

Olay, dün saat 23.30 sıralarında merkez Yüreğir İlçesi Atakent Mahallesi Yaşar Doğu Caddesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, lastik bayii 1 çocuk babası Uğur Polat yönetimindeki 01 CUP 77 plakalı hafif ticari araca Yaşar Doğu Caddesi'nde seyir halinde iken plakası alınamayan otomobilden kalaşnikof otomatik piyade tüfeği ve tabancalarla ateş açıldı. Uğur Polat ve Abdulselam Saygılı ağır yaralı halde araçtan inerek saklanacak yer aramaya çalışırken, zanlılar ise olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve ambulans sevk edildi. Polis ve sağlık görevlileri, Saygılı'yı araca yakın bir noktada, Polat'ı ise araçtan yaklaşık 50 metre uzaktaki yere yığılmış bir şekilde buldu. Sağlık ekibinin yaptığı kontrolde Polat'ın öldüğü belirlenirken, ağır yaralanan Saygılı ise ambulans ile Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polat'ın cenazesi ise otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı. Hastanede ameliyata alınan Saygılı'nın ise durumum ciddi olduğu belirtildi.

OLAYLA İLGİSİ YOKMUŞ

Cinayet Bürosu ekipleri, saldırının silahlı suç örgütleri arasında yaklaşık 3 yıldan beri devam eden husumetten kaynaklandığını belirledi. Saldırıda hedefin Abdulselam Saygılı olduğu, hayatını kaybeden Uğur Polat'ın ise olay ile ilgisi bulunmadığı anlaşıldı. Saldırıda yaralanan Abdulselam Saygılı'nın, 3 yıl önce Erkan Dağoğlu'nun öldürülmesi olayına karıştığı, bu nedenle de intikam için öldürüldüğü ortaya çıktı. Polis, kimliğini belirlediği saldırganları yakalamak için çalışmasını sürdürüyor.

FOTOĞRAFLI