Sıla'nın katil zanlısı tutuklandı! İşte ilk ifadesi

Güncelleme:

Giresun'da eski nişanlısı tarafından katledilen Sıla için Türkiye ayakta! Ordu-Giresun Havalimanı'nda yakalandıktan sonra adliyeye sevk edilen katil zanlısı çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

16 yaşındaki Sıla Ş.'ün öldürülmesiyle ilgili yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Sıla'nın katili Hüseyin G., cinayeti işledikten sonra Ordu - Giresun Havalimanı'nda yakalandı. Sıla'nın babaannesinin evinde kaldığı katilin o eve gidip şikayetinden vazgeçmesi için tehdit ettiği daha sonra öldürdüğü ortaya çıktı.

Giresun'da dün 16 yaşındaki Sıla Ş.'ü evinde bıçaklayarak öldüren Hüseyin G. bu sabah yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye getirildi.

 Hüseyin G. (21) daha önce internetten tanışarak arkadaş olduğu Sıla Ş.’le görüşmek üzere önceki gün Ankara'dan Giresun’a geldi. Hüseyin G., genç kızı Yalı mahallesinde babaannesinin evinde dün bıçaklayarak öldürdükten sonra Ankara’ya kaçmak isterken polis ekipleri tarafından Giresun-Ordu Havalimanı yakınlarında yakalandı. Giresun Emniyet Müdürlüğünde bir gece gözaltında tutulduktan sonra Hüseyin G., bu sabah yoğun güvenlik önlemleri altında Giresun Adliyesi’ne getirildi.

 10’ya yakın suçtan kaydı bulunduğu öğrenilen Hüseyin G.’nin Emniyet’teki sorgusunda bir ifade vermediği “İfademi savcılıkta vereceğim” dediği öğrenildi.

Zanlı, savcılık ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

G.’nin savcılıktaki ifadesinde Sıla’nın şikayetinden vazgeçmediği ve sosyal medya üzerinden başka biriyle yazıştığını gördüğünü iddia ederek, “Bu nedenle sinirlendim ve Giresun’a geldim. Konuşmak istedim. Ancak tartıştık. Sonra olayı gerçekleştirdim” dediği öğrenildi.

BAKAN SOYLU: "YAKALAMASI KOLAY OLMADI"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da operasyona ilişkin bilgi verdi.

Soylu, Vilayetler Evi'nde "Medya Temsilcileri ile Göç Toplantısı"nda, Hüseyin Can G. tarafından öldürülen kız çocuğu Sıla Ş.'ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Katil zanlısı Hüseyin Can G'nin yakalanmasına ilişkin, "Arkadaşlarımız başarılı şekilde, başka bir cep telefonu üzerinde olmasına rağmen faili yakaladı. Kolay bir iş değil bu. Başka birisinin cep telefonu üzerinden hemen tespit ettiler ve onu yakaladılar" bilgisini paylaştı.

"BÖYLE OLAYLARDA BARIŞTIRMA YETKİSİ VERMİYORUZ"
Olayın üzüntü verici olduğunu belirten Soylu, "Ne olursa olsun bu tip olay olduğu zaman kendi arkadaşlarımıza, karakoldaki arkadaşlarımıza 'barıştırma yetkisi' vermiyoruz. Aynı zamanda bütün aile içi şiddet, kadına şiddet, bu tip meselelerde de bir tek tembihatımız var, 'Sakın kolluk olmadan bir araya gelmeyin." diye konuştu.

"BİZİM DE ÇOCUKLARIMIZ VAR, BİZ DE SARSILIYORUZ"
Geçen yıl 20'nin üzerinde cinayetin, erkeğin kadını ikna etmesinin ardından yaşandığını aktaran Soylu, başladığı andan itibaren şiddetin devam ettiğini, güçlünün güçsüz olanı şiddete maruz bıraktığını belirtti. Soylu, "Hepimizin çocuğu var, hepimiz böyle bir tabloyla karşılaştığımız zaman ciddi şekilde sarsılıyoruz. Biz bunlarla ilgili soruşturma açıyoruz" ifadelerini kullandı.