Silvan’da 15 Teröristin Öldürüldüğü Hava Operasyonu Kamerada

Silvan’da 15 Teröristin Öldürüldüğü Hava Operasyonu Kamerada

Diyarbakır'ın Silvan, Kulp ve Hazro ilçelerinin arasında kalan bölgede dün akşam saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle birlikte hava operasyonu...

Diyarbakır'ın Silvan, Kulp ve Hazro ilçelerinin arasında kalan bölgede dün akşam saatlerinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmesiyle birlikte hava operasyonu başladı. Operasyonda öldürülen 15 teröristin vurulma anı saniye saniye kaydedildi.

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Kaymakamlığınca, dün 19.00'da Silvan'a bağlı olan ancak Kulp, Hazro ve Silvan üçgeninde bulunan Kaso, Seydankara, Çaldere, Üçdirek, Dağcılar, Dolapdere, Alakuşak, Erkenciler, Ergeçidi ve Bayrambaşı mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasağın ardından bölgede bulunan terör örgütü PKK kamplarına yönelik geniş kapsamlı hava operasyonu düzenlendi. Bu çerçevede, Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üs Komutanlığından kalkan F-16 savaş uçakları ve helikopterler, keşif uçağı ile önceden tespit edilen bölgeleri bombardımana tuttu. Operasyonda, 15 terörist öldürüldü, 1 terörist yaralı yakalandı.

Bombardıman anları, bir vatandaşın cep telefonu tarafından saniye saniye kaydedildi.