Silvan'da faciadan dönüldü

Silvan'da faciadan dönüldü
Güncelleme:

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı imha edildi.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi ile Oğuzlar Mevkii arasında, yol denetimi sırasında karayoluna tuzaklanan, 3 kilo benzin, mazot ve tiner karışımı, 6 mutfak tüpü ve 500 kilo amonyum nitrat ile desteklenmiş el yapımı patlayıcı, olası faciadan tespit edilerek, kontrollü imha edildi. 

Silvan İlçesi ile Oğuzlar Mevkii arasında karayoluna tuzaklanmış halde bulunan el yapımı patlıyıcı ile ilgili Diyarbakır Valiliği'nce yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının sürdürülmesi, her türlü terör eylemlerinin engellenmesi amacıyla sorumluluk bölgesinde gerekli önlemlerin alınmasına devam edildiği belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

Silvan'da faciadan dönüldü - Resim : 1

"Bu kapsamda, 13 Ağustos 2017 Pazar günü Silvan İlçesi Oğuzlar Mevkii arasında icra edilen mayın/el yapımı patlayıcı araması esnasında saat 13.30 sıralarında; Kasımlı mevkiinde 1 adet RF komutalı ateşleme anahtarı (telsiz, devre kartı, tol serisi cihaz), 3 adet 8'li pil bloğu ve 2 adet akım arttırıcıdan oluşan ateşleme tertibatı ile yaklaşık 600 metre uzunluğunda elektrik kablosu, 30 litrelik bidon içerisinde benzin-mazot-tiner karışımı ve 1 adet 30 kilogramlık jelikan bidon ile 6 adet mutfak tüpüyle hazırlanmış yaklaşık 500 kilogram Amonyum Nitrat karışımından oluşan patlatılmaya hazır el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edilmiştir. Ayrıca, teröristlerin el yapımı patlayıcı düzeneğini gizlemek maksadıyla kullandığı değerlendirilen 10 kilogram çimento ve 10 kilogram alçı bulunmuştur. Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı doğrultusunda, söz konusu el yapımı patlayıcı düzeneğinin emniyetli bir şekilde imha edilebilmesi maksadıyla, Diyarbakır-Silvan karayolu trafiğe kapatılarak patlayıcı madde imha timi tarafından saat 13.55 sıralarında yerinde tahrip edilmiş, delil olabilecek bulgular muhafaza altına alınmıştır. Patlatma sonrasında Diyarbakır-Silvan karayolu emniyetli bir şekilde trafiğe yeniden açılmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması, teröristle mücadele harekatı kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."


Silvan'da faciadan dönüldü - Resim : 2

DHA