Sinemaya gitti diye kız kardeşini öldürdü

Sinemaya gitti diye kız kardeşini öldürdü

Ataşehir'de erkek arkadaşıyla sinemaya gittiğini öğrenen ağabey kız kardeşine kurşun yağdırdı.

Ataşehir'de 24 yaşındaki kız kardeşi Ceylan Timuroğlu'nu tabancayla vurarak öldüren ağabey Erhan Timoğlu'nu yakalamak için operasyonlar sürüyor. Polisin baskın yaptığı çok sayıda adreste şu ana kadar aranan şüpheli bulunamadı. Şüpheliyi bulmak için  yanında saklanabileceği arkadaşları tespit edilmeye çalışılıyor.

Ataşehir'de iki gün önce meydana gelen olayda Erhan Timuroğlu, bankacı kız kardeşi Ceylan Timuroğlu'nu uykusundan uyandırıp 4 kurşunla öldürmüştü. Ağabey Erhan Timuroğlu daha sonra olay yerinden yaya olarak kaçmıştı. 1 yıl önce özel bir bankada çalışmaya başladığı öğrenilen Ceylan Timuroğlu'nun birlikte yaşadığı anne ve babası, ağabeyin büyük bir hışımla eve girdiğini,  "Sen ne yapmaya çalışıyorsun" diye bağırarak yatağında uyuyan genç kızı uyandırıp tabancayla vurduğunu anlatmıştı.

DANIŞTAŞ VE CUMHURİYET GAZETESİ SALDIRILARININ FAİLLERİNDEN BİRİ ÇIKTI

Polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada kaçan ağabey Erhan Timuroğlu'nun 2006 yılı Mayıs ayında Danıştay saldırısı ile Cumhuriyet Gazetesi'ne el bomba atılma olaylarının faili olarak yargılandığı belirlenmişti.

TANIDIĞI BİR KİŞİYLE SİNEMAYA GİTTİĞİ İÇİN VURMUŞ

Polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada, Erhan Timurgoğlu'nun kız kardeşini, kendi tanıdığı bir kişiyle sinemaya gittiği için tartışıp vurduğu tespit edildi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, Erhan Timuroğlu'nun olay sırasında alkollü olduğu belirlendi. Ağabey ile kardeşin daha önce de şiddetli kavgalar yaşadığı öğrenildi.

ŞÜPHELİNİN ETRAFINDAKİ ÇEMBER DARALTILIYOR

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından olayla ilgili sürdürülen operasyonda şüpheliyi yakalamak için çember daraltılıyor. Şüpheliyi yakalamak için özel bir ekip kuruldu.  Şüphelinin yaya olarak evden çıktıktan sonra nasıl kaçtığının tespit edilmesi için bölgedeki tüm güvenlik kameraları inceleme altına alındı. Şüphelinin yanında saklanabileceği arkadaşlarının evleri tespit edilerek ardı ardına baskınlar yapılıyor. Şu ana kadar polis tarafından 13 adrese baskın yapıldığı ancak şüphelinin izine rastlanmadığı öğrenildi. Öte yandan Erhan Timuroğlu'nun olay saatinden sonra cep telefonunu kapattığı tespit edildi.