Sinop ve Kayseri'de otobüs kazası

Sinop ve Kayseri'de otobüs kazası

Sinop'ta yolcu otobüsü uçuruma yuvarlandı. Kazada 4 kişi öldü, 27 kişi yaralandı. Bir kaza haberi de Kayseri'den geldi.

Sinop'un Saraydüzü İlçesi Asarcık Köyü mevkiinde yolcu otobüsünün, kötü hava koşullarının etkisiyle sabaha karşı şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi öldü, 27 kişi yaralandı.

Kaza bu sabaha karşı Sinop'un Saraydüzü İlçesi Asarcık Köyü mevkiinde meydana geldi. Ahmet Erken yönetimindeki 57 AS 376 plakalı yolcu otobüsü Ankara'dan Sinop'a giderken, Asarcık Köyü mevkiinde aşırı kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole yvuarlandı. Kazada 3 kişi olay yerinde, 1 kişi de ambulansla hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Kazada 27 kişi de yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Boyabat Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Durumu ağır olan 2 yaralının ise Samsun'a sevk edildiği belirtildi.

Kazada yaralanan otobüsün muavini Aykut Gökmen, "Hiçbir şekilde yol çalışması yoktu. Karın üzerinde araç gidiyordu. Kaza olduktan sonra yolu açtılar. Olay yerine gelen ambulans bile kaydı. Yol olduğu gibi buzdu yol" dedi.

Sinop Valiliği'nden de kazayla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada, "29.12.2016 Perşembe günü sabaha karşı 04.00 sıralarında Ankara'dan Sinop'a seyir halinde olan yolcu otobüsünün olumsuz hava şartları nedeniyle İlimiz Saraydüzü İlçesi Asarcık Köyü mevkiinde şarampole devrilmesi sonucu 4 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 27 vatandaşımız yaralanmıştır. Kazada yaralanan vatandaşlarımız Boyabat Devlet Hastanesi, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi ve durumu ağır olan yaralılarımız ise Samsun İline sevk edilmiştir. Yaralılarımızın tedavileri devam etmektedir" denildi.

1342291_6c689ae25253bcc2e18604269ed96c9a.jpg

KAYSERİ'DE DE 2 YOLCU OTOBÜSÜ DEVRİLDİ

Kayseri'nin Sarız İlçesinde buzlanma nedeniyle 2 yolcu otobüsü ve 1 minibüs, yoldan çıkarak devrildi. Her üç kazada 2'si ağır toplam 49 kişi yaralandı.

Kayseri-Kahramanmaraş karayolu Sarız ilçesi Yeşilkent Mahallesi yakınlarında bugün saat 09.30 sıralarında 2 kilometre arayla 34 YK 8523 ve 46 LK 100 plakalı 2 yolcu otobüsü, yolda oluşan buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak şarampole devrildi. Yolcu otobüslerinin Ankara'dan Van'a ve Kahramanmaraş'a gittikleri belirtildi.

Sinop ve Kayseri'de otobüs kazası - Resim : 2

Otobüs kazalarının olduğu yerin 500 metre uzağında meydana gelen başka bir kazada ise 38 MA 381 plakalı minibüs kayganlaşan yolda takla atarak devrildi. Her üç kazada yararlanan 49 kişiden 31'i Göksun, 18'i ise Sarız Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Sarız Devlet Hastanesi'ndeki yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Sinop ve Kayseri'de otobüs kazası - Resim : 3

DHA