Sivas’ta Fetö/pyd Davasında 13 Tutuklu Sanık Tahliye Edildi

Sivas’ta Fetö/pyd Davasında 13 Tutuklu Sanık Tahliye Edildi

Sivas merkezli Ankara, İstanbul ve Erzincan'da düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında tutuklanan...

Sivas merkezli Ankara, İstanbul ve Erzincan'da düzenlenen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) operasyonu kapsamında tutuklanan ve haklarında dava açılan 13 sanık çıkarıldıkları mahkeme tarafından ilk duruşmada tahliye edildi.

Sivas 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dün başlayan davanın ilk duruşmasına tutuklu sanıklar H.B, A.P, A.E, Y.T, İ.A, S.E, O.S, A.N.T, T.K, A.Y, O.A, E.Ş. ve A.Ç. ile tutuksuz sanıklar, avukatları ve müştekiler katıldı.Yaklaşık 18 saat süren duruşma sonrasında mahkeme heyeti, dosya kapsamında istenilen Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporlarının soruşturma aşamasından bu yana gelmemesi, MASAK raporu ve bu doğrultuda yapılması düşünülen keşif icrasının da tamamlanmasının zaman alacağı gerekçesiyle 13 tutuklu sanığın tahliyesine karar verdi. Dava kapsamında sanıklar S.D. ve Z.B. hakkında yakalama kararı bulunuyor. Mahkeme heyeti, 38 sanıklı davanın duruşmasını 14 Temmuz'a erteledi.

Sivas Sulh Ceza Hakimliği tarafından Ceza Muhakemesi Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince yapılan operasyon kapsamında Sultan Murat Eğitim Kurumları, Selçuk Fen Eğitim Hizmetleri AŞ ve Gökkuşağım Eğitim Danışmanlık, Basın Yayın, Pazarlama ve İnşaat Turizm AŞ'ye 25 Mart'ta kayyum atanmıştı.