Skandal mahkemede ortaya çıktı: Cinsel saldırının görüntüleri silindi!

Skandal mahkemede ortaya çıktı: Cinsel saldırının görüntüleri silindi!
Güncelleme:

Antalya'da tatile gittiği sırada iki erkeğin cinsel saldırısına maruz bırakılan Meryem'in ikinci duruşmasında skandal ayrıntı. Mahkeme, olaya ilişkin görüntüleri silen saldırganların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi

Tatil için gittiği Antalya’da Çağrı U. ve Bora T. isimli iki erkeğin cinsel saldırısını maruz bırakılan Meryem U.'nun açtığı davanın ikinci duruşması bugün Antalya 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada ifade veren saldırganlar Meryem U.’nun ‘rıza’sı olduğunu iddia ederken Antalya Kadın Platformu üyesi kadınlar salona alınmadı.

Birgün gazetesinden Seda Balmumcu'nun haberine göre Meryem U.'nun cinsel saldırıya maruz bırakıldığı otelin sahibi olan Bora T. ve arkadaşı Çağrı U.'nun olayın yaşandığı tarihe dair kamera kayıtlarını sildiği öğrenildi. Kamera kayıtlı ve darp raporu dava dosyasında yer almadığı için mahkeme heyeti saldırganların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 26 Mart'a saat 10.30'a erteledi.

Davaya müdahil olmak isteyen Antalya Barosu Kadın Hakları Komisyonu üyesi avukatlar da mahkeme heyeti tarafından salondan çıkarılmak istendi. Müşteki avukatı Umur Yıldırım'ın itirazı üzerine, avukatlar davaya müdahil oldu.

SUÇLU DEĞİLSENİZ GÖRÜNTÜLER NEREDE?

Duruşmada saldırgan Çağrı U. ve Bora T., tüm cinsel saldırı davalarında duyduğumuz ifadelere başvurarak 'rızası vardı' savunması yaptı. Hakim ise "Rıza ile ilişki yaşadıysan, görüntülerde sizin aleyhinize bir durum yoksa görüntüleri neden sildiniz?" diye sordu.

MAHKEME DE FARKINDA

BirGün'e açıklama yapan avukat Umur Yıldırım, olay anında Meryem'in üzerinde olan kıyafetlerin incelenmesini, telefon kayıtlarının incelenmesini ve tanıkların mahkemede hazır bulundurulmasını talep ettiklerini, mahkemenin kıyafetlerin Adli Tıp Kurumu tarafından incelenmesine ilişkin taleplerini reddettiğini belirtti.

"Bu tür dosyalarda bu savunmalara çok alıştık" diyen Yıldırım, "Sanıklar hep kadınları suçlayan savunmalara başvuruyor, bizler de mahkemeler de bu durumun farkında. Bu durum yargılamayı uzatıp, suçtan kurtulmaya yönelik hamleler ancak hepimiz bu durumun farkındayız" ifadelerini kullandı.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Duruşma salonuna alınmayan Antalya Kadın Platformu yaptığı açıklamada, "Antalya Kadın Platformu olarak Meryem'in yanındayız, gerçek adalet sağlanana kadar buradayız. Davanın takipçisi olacağız" dedi.

Birgün