Şok iddia: ''3. havalimanı inşaatında ölen 400 işçi kamuoyundan gizlendi''

Şok iddia: ''3. havalimanı inşaatında ölen 400 işçi kamuoyundan gizlendi''
Güncelleme:

İstanbul'da inşaatı tüm hızıyla süren 3. havalimanında çalışan bir kamyon şoförünün iddiaları gündeme bomba gibi düştü.

İstanbul'da inşaatı tüm hızıyla devam eden 3. havalimanının inşaatıyla ilgili korkunç bir iddia ortaya atıldı.

Cumhuriyet gazetesinden Mehmet Kızmaz, yaklaşık 31 bin kişinin çalıştığı 3. havalimanı inşaatında harfiyat kamyonu şoförlüğü yapan bir işçinin korkunç iddialarını gündeme taşıdı.

3. havalimanı inşaatı başladığı günden beri şantiyede çalışan 59 yaşındaki 6 çocuk babası harfiyat kamyonu şoförü C. bugüne kadar 400 işçinin öldüğünü, Anadolu’dan gelen işçilerin ailelerinin ise para verilerek susturulduğunu öne sürdü.

İşte kamyon şoförü C.'nin o korkunç iddialarından biri:

“Geçen gözlerimin önünde Ordulu bir formen (ekip başı), şoförü Vietnamlı olan ve 3 çeker dediğimiz yüksek tonajlı, sadece yükü 80 ton olan aracın altında kaldı. Bu olayı özellikle takip ettim. Hiçbir gazetede, televizyon kanalında ya da sosyal medyada yer almadı. Başka bir örnek vereyim, metronun yapımında kullanılan büyük taşlar taşınırken halat koptu. Her biri 3.5 ton olan 3 taş, çocuk yaşta olan iki işçinin üstüne düştü. Basında bu ölümün haberini de duymadım. Hatta ambulans dahi gelmedi ve çocukları özel arabayla götürdüler. Havalimanı yapımında şu ana kadar 400 işçinin öldüğünden bahsediliyor.”

C’ye göre ölen işçinin ailesine sus payı 400 bin TL gibi bir para veriliyor. C., trajik durumu şöyle tarif ediyor: “O işçi 400 yıl yaşasa ve çalışsa o parayı yanyana göremez. Ve insanlarımızın inancı, ‘Kader. Ölenle ölünmez.’ Aile bir yerde o parayı almaya mecbur oluyor. Birileri kazanıyorken birilerinin hayatı da işte böyle zindan oluyor.”

İşte 3. Havalimanı'nın içerisinden ilk görüntüler !İşte 3. Havalimanı'nın içerisinden ilk görüntüler !

Tamamlanınca en büyüğü olacak ! 11 rekor...Tamamlanınca en büyüğü olacak ! 11 rekor...

Cumhuriyet

Etiketler 3. havalimani