Sosyal medyada plakasız araç tepkisi

Sosyal medyada plakasız araç tepkisi

Oy kullananlar, kullandıkları okulların çevresinde bulunan plakasız araçlara tepki göstererek sosyal medyada paylaştı.

Sosyal medya, oy kullanılan okulların bahçesinde ve yakınlarında park halinde bekleyen plakasız araçların fotoğraflarını konuşuyor.

Oy verme işlemi tüm yurtta devam ederken, okulların bahçesinde ve yakınlarında görüntülenen plakasız araçlar tartışma yarattı.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILAN PLAKASIZ ARAÇLAR

İŞTE İLK AÇIKLAMALAR

 

Bu arada CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Plakasız araçları polise sordum... Bizim dediler... Neden plakasız dedim... Kem küm ettiler... Araştırıyoruz..." ifadelerini kullandı.

MHP milletvekili Lütfü Türkkan ise Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

Plakasız araç kullanımına müsaade etmeyin. Lastik indirmek dahil her türlü müdahalede bulunun ama oy çuvallarının o araçlarla nakline müsaade etmeyin.

CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, oy kullanılan okul bahçelerindeki plakasız araçlarla ilgili İstanbul Valisi Vasip Şahin’le telefonda görüştü.

Karayalçın, Vali Şahin’le aralarındaki görüşmeyi şöyle anlattı:

“Böyle çok sayıda ihbar elimize ulaştı. Bana gelen duyumları Vali Bey’e aktardım. Sayın Vali bunu çok önemsedi. Önemli bir bilgi olarak değerlendirdi. Plakasız araçların bulunduğu okulların listesini istedi. Bize gelen duyumları listeliyoruz. Fotoğraflar var elimizde. Fotoğrafları ve listeyi İstanbul Valisi’ne göndeceğiz. Bir tahminde bulunamam ama bunların polis aracı olamayacağını Vali Bey söyledi. İster sivil, ister resmi olsun polis araçlarının plakası olacağını söyledi. Polis aracı olduğu söylemişlerdi ancak Vali Bey’in açıklamasından sonra öyle olmadığını anlıyoruz.”