Süleyman Soylu'dan 'taciz' iddialarına yanıt: Polisi ezdirmem

Süleyman Soylu'dan 'taciz' iddialarına yanıt: Polisi ezdirmem
Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dayanışma Derneği’nin Ankara Sakarya Caddesi’nde yaptığı eylemde üniversite öğrencisi Merve Demirel’in gözaltına alındığı sırada sivil bir polisin cinsel tacizine uğradığı iddiasıyla ilgili Twitter’dan açıklama yaptı.

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Dayanışma Derneği (TAYAD) tarafından 16 Şubat'ta Ankara'da gerçekleştirilen eylemde Merve Demirel'in, kendisini gözaltına alan polis tarafından cinsel tacize uğradığını iddia etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da konuya ilişkin olarak kişisel Twitter hesabında bir paylaşımda bulundu.

"Yasadışı eylem yapıp direnirseniz, uyarılardan sonra 'kargatulumba' gözaltına alınırsınız" diyen Soylu, devamında "Eğer taciz varsa üzerine ilk biz gideriz. Hayatı kendi gibi düşünmeyenleri tacizle geçenlerin 'Babası FETÖ'den ihraç,kardeşi DHKP-C'li proje kadın' üzerinden polisi ezmesine müsaade etmeyiz" ifadesini kullandı.

Konuya ilişkin olarak 19 Şubat'ta kısa bir açıklama yapan Demirel, ise "Olay büyüyüp tepki çekince Emniyet olayı terörize edip üzerinden atmaya çalışıyor" demiş ve şöyle devam etmişti:

"Neymiş ben DHKP-C'nin alan yapılanması içerisinde yer alıyormuşum. Şu mu isteniyor, buraları açık tutalım gelene terör yaftası yapıştıralım."

Polisin tacizine AK Parti'den ilk yorum geldiPolisin tacizine AK Parti'den ilk yorum geldi

Emniyet'ten ''Ankara'da polis tacizi görüntüleri'' için açıklama geldiEmniyet'ten ''Ankara'da polis tacizi görüntüleri'' için açıklama geldi