Suudi Konsolosluğu'nda arama öncesi şaşırtan gelişme

Güncelleme:

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girişinin ardından haber alınamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı için başkonsoloslukta bugün arama yapılacağı öğrenildi. Arama öncesinde binaya temizlik ekibinin girmesi dikkat çekti.

2 Ekim'de Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na girişinin ardından haber alınamayan Washington Post yazarı Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı için başkonsoloslukta bugün inceleme yapılacağı öğrenildi. İncelemenin akşam üstü yapılacağı belirtildi. Türk ve Suudi ekipler konsolosluğu arayacak.

ARAMADAN ÖNCE TEMİZLİK EKİBİ GELDİ

Suudi Cemal Kaşıkçı olayının üzerindeki sır perdesi aralanmaya çalışılırken, Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda ilginç bir olay yaşandı. Dışişleri Bakanlığı’nın konsoloslukta bugün akşam saatlerinde inceleme yapılacağını açıklamasının hemen ardından bir temizlik ekibi binaya giriş yaptı. Bazı temizlik maddeleri ile birlikte gelen temizlikçiler, konsolosluk görevlileri tarafından içeri alındı.

SUUDİ YETKİLİLER EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDE

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda kaybolmasıyla ilgili oluşturulan çalışma grubunda yer alan Türk ve Suudi yetkililer, 10 araçla saat 13.30 sıralarında Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Suudi Arabistanlı ve Türk yetkililerden oluşan heyetin ilgili birimlerle görüşme sağladıkları öğrenildi

KRAL SELMAN'DAN SORUŞTURMA TALİMATI

Öte yandan Amerikan haber ajansı Bloomberg, Suudi Arabistan Kralı Selman'ın kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbeti için iç soruşturma talimatı verdiğini iddia etti.

Seçiniz...

Etiketler cemal kaşıkçı