Tahir Elçi cinayetinde yeni gelişme !

Tahir Elçi cinayetinde yeni gelişme !

Tahir Elçi cinayetinde iki polis kamerasının da çekim yaptığı bildirildi.

Tahir Elçi'nin vurulduğu sokakta olay anında iki polis kamerasının da çekim yaptığını saptayan avukatlar, bu görüntülerin savcılık dosyasına getirilmesi için başvuru yaptı.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesine ilişkin soruşturmada yeni bulgulara ulaşıldı. Avukatların yaptığı inceleme sonucunda Elçi'nin vurulduğu anda Yenikapı Sokak'ta 7 polisin bulunduğu saptandı.

Bunun yanı sıra gazeteciler dışında iki kameranın da çekim yaptığı; kameralardan birinin Emniyet'e ait olduğu, diğerinin ise yine "istihbari" amaçlı olarak görev yaptığı düşünülüyor.

Ancak henüz avukatlara bir yanıt verilmediği ortaya çıktı.

3. KEZ KEŞİF YAPILAMADI

Öte yandan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü Yenikapı Sokak’ta daha önce iki kez heyetin üzerine ateş edilmesi nedeniyle yarım kalan keşif işlemi, bugün de aynı nedenle gerçekleştirilemedi.

Saat 14.00 sularında Diyarbakır Başsavcıvekili ve iki savcı ile Baro Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen, Genel Sekreter Avukat Abdullah Çağer ve Avukat Cihan İpek’in bulunduğu heyet, keşif için Yenikapı Sokak’a gitti. Keşif işleminin başlamasından hemen sonra iddiaya göre hendeklerin bulunduğu noktadan silahla ateş edildi. Bunun üzerine keşif işlemine son verildi.