Tahir Elçi’yi o mu öldürdü?

Tahir Elçi’yi o mu öldürdü?

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü saldırı anında kameralara takılan bir kişi dikkat çekti.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, bir grup avukatla basın açıklaması yaptığı sırada silahlı saldırıya uğradı. Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Elçi’nin alnından tek kurşunla öldürüldüğünü söyledi. Saldırı esnasında basın açıklamasını takip eden gazetecilerin kameraları da kayıttaydı.

Doğan Haber Ajansı kameralarına saniye saniye yansıyan o anlarda, duyulan silah sesleriyle birlikte bir otomobilin arkasına siper alan 3 sivil polis görülüyor. Polislerin açılan ateşe anında karşılık vermesiyle çatışma çıkıyor.

3 POLİS KURŞUN YAĞMURUNA TUTTU

Silah seslerinin en yoğun duyulduğu sırada ise siyah montlu bir kişi, kendisine ateş açan üç polisin önünden koşarak geçiyor. Şahıs, Tahir Elçi’nin bulunduğu alana doğru hızla koşmaya devam ederken, polislerin o kişinin arkasından seri bir şekilde ateş ettiği görülüyor.

Görüntünün son bölümünde ise çatışmada vurularak öldürülen Baro Başkanı Tahir Elçi’nin cansız bedeni görüntülenirken, başka vurulan herhangi bir kişi görülmüyor.

Polisin olay yerindeki incelemeleri devam ederken, kaçan saldırganları yakalamak için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

GAZETECİLERİN KAMERASINA TAKILDI

Polisle çatıştıktan sonra kaçan saldırganın elindeki tabanca kameralar tarafından da tespit edildi. Saldırgan polisi vurduktan sonra diğer polislerin önünden koşarak uzaklaşıyor. Bu sırada Tahir Elçi'ninde önünden geçiyor.

1-20151128160435.jpg

Silahlı saldırgan önlerinden koşarak geçtikten sonra polisler durumu fark edip arkasından ateş atmaya başlıyorlar. Bu sırada Tahir Elçi'de saldırganın kaçtığı ve polislerin ateş açtığı istikamette bulunuyor.

2-20151128160435.jpg

Saldırganın kaçarken o tabancayı yere attığı değerlendiriliyor. Kesin sonuç kriminal değerlendiremde ortaya çıkacak.

3-639.jpg