Tarihi mekanda erotik fotoğrafa gözaltı

Tarihi mekanda erotik fotoğrafa gözaltı
Güncelleme:

Erzurum'da, Aziziye Tabyası'nda, mayolu fotoğraf çektiren ve sosyal medyada paylaşan K.G., tepkiler üzerine, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Osmanlı- Rus savaşında, Erzurumluların destansı savunma verdikleri Aziziye Tabyası’nda mayolu fotoğraf çektiren K.G., sosyal medyadaki hesaplarından paylaştı. Sosyal medyada ve bazı internet sitelerinde fotoğraflara yönelik tepki üzerine Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği görevlileri K.G.'yi gözaltına aldı. Emniyette ifadesi alınan K.G. ardından, serbest bırakıldı.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"'Nene Hatun'un kemiklerini sızlatmayın' başlıklı sosyal medya haberi ile ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği görevlilerince yapılan araştırmalar neticesinde fotoğraftaki uygunsuz görüntülerin K.G isimli şahsa ait olduğu tespit edilmiştir. Adli makamlarla yapılan görüşmeler sonrasında yakalanarak gözaltına alınan şahıs hakkında gerekli yasal işlemler yapıldıktan sonra serbest kalmıştır."

Tarihi mekanda erotik fotoğrafa gözaltı - Resim : 1
Aziziye Tabyası Osmanlı-Rus savaşının yaşandığı yıllarda, Kars yolunu tutmak amacıyla kurulmuş tabyanın adıdır. Üç ayrı tabyadan oluşan Aziziye Tabyaları, 1867-1872 yılları arasında Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılmıştır ve 1877-1878 yılları arasında 93 Harbi'ne sahne olmuştur.

Erzurum'un 10 kilometre kuzeydoğusunda Top Dağı'ndaki Aziziye Tabyası büyük bir kahramanlık göstergesidir ve bir Osmanlı kadınının büyük cesaretini akıllara getirir.

Tarihi mekanda erotik fotoğrafa gözaltı - Resim : 2

Rus tabyaları Erzurum'u ele geçirmek için Türkçe bilen Ermenilerle Aziziye Tabyasındaki nöbetçileri öldürür. Bunu duyan 20'li yaşlarındaki Nene Hatun, kundaktaki bebeğini ve ondan biraz büyük oğlunu evde bırakıp elinde satırla tabyaya koşar. Nene Hatun'un kardeşi şehit olmuş babası ise ağır yaralanmıştır. Nene Hatun'un koştuğunu gören Erzurumlular da koşarak tabyayı kurtarmıştır. Nene Hatun deyinde akla gelen Aziziye Tabyasına, 1952 yılında Aziziye Şehitleri Anıtı dikilmiştir. Nene Hatun'un mezarı da bu noktada bulunmaktadır.


 

Seçiniz...