Tecavüz davasında bir şok daha

Tecavüz davasında bir şok daha

8 kişinin tecavüz ettiği Z.Ç.’nin davasında şok gelişme...

Karaman’da 15 yaşındayken 8 kişinin tecavüz ettiği Z.Ç.’nin davasında şok. Sanıkları tahliye eden mahkeme şimdi de gerekçeli kararında kızın eylemlerin oluş sırasını yanlış söylediğini belirtti.

Türkiye’yi şoke eden Z.Ç.’ye tecavüz davasında mahkeme skandal bir karara daha imza attı. Mahkeme karar duruşmasında Z.Ç.'nin rızası olduğu gerekçesiyle 8 sanığa beraat vermişti. 

Akşam'dan Bülent Şanlıkan'ın haberine göre; Yargılama sırasında kendini ifade edemeyen Z.Ç.'nin davanın hakimine, "Hakim Amca" diye başlayan mektubu AKŞAM duyurmuş ve Türkiye bu duruma tepki göstermişti. Son duruşmada M.A.V., Y.K., M.Ü.B, O.U., İ.V, S.V., E.V., A.E.’ya beraat kararı veren Karaman Ağır Ceza Mahkemesi gerekçeli kararını açıkladı. Mahkeme, büyük tepki çeken ‘ilişkide rıza’ iddiasını gerekçeli karara yansıtmazken bu kez tecavüz kurbanı küçük kızın eylemlerin oluş sırasında çelişki ifadesine yer verdi. Bu durum gerekçeli kararda, “Mağdurun sanıklar ile ilgili eylemlerin oluş sırası hakkında da çelişkili beyanlarda bulunduğu görülmüştür” sözleriyle yer buldu. 

GÖRÜNCE KORKU BASIYOR

Kararın ardından Z.Ç. bir kez daha yıkıldı. Kararda Z.Ç.’nin şu sözleri de yer aldı: “Onları görünce korku basıyor. Tüm sanıklardan şikâyetçiyim.” Z.Ç.’nin avukatı Bünyamin Çelik ise kararı skandal olarak niteledi.