Tecavüz davasında şok savunma

Tecavüz davasında şok savunma

15 yaşındaki kızı kaçırıp zorla cinsel ilişkiye girmekle suçlanan zanlıdan mahkemede "birbirimizi seviyorduk" savunması.

Kahramanmaraş'tan Kayseri'ye kaçırdığı 15 yaşındaki kızla cinsel ilişkiye giren sanığa "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 19 yıl 2 ay hapis cezası verildi. Sanığı, "Birlikte kaçtık. Birbirimizi çok seviyoruz, evleneceğiz" sözleri ceza almaktan kurtarmadı.

Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz sanık İ.B. ve avukatı hazır bulunurken, Kahramanmaraş'ta bulunan mağdur kız N.B. duruşmaya katılmadı. Sanık İ.B. mahkemede sorgu ve savunmasında mağdurla birbirlerini çok sevdiklerini belirterek, "Mağdur ile sevgiliydik. 13 Şubat 2016'da Kahramanmaraş'tan Kayseri'ye kaçtık. Evde N.B. ile kendi isteğiyle defalarca ilişkiye girdik. Ailelerimiz de anlaştı ve evleneceğiz. Evlilik hazırlığı yapıyoruz. Birbirimizi çok seviyoruz ve rızası ile ilişkiye girdik. Takdir yüce mahkemenizin" diye konuştu.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucu sanık İ.B.'ye "çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 16 yıl 8 ay hapis, "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan ise 2 yıl 6 ay hapis cezası olmak üzere toplam 19 yıl 2 ay hapis cezası verdi.