Tek başına 5 zırhlı birliğe direndi

Tek başına 5 zırhlı birliğe direndi

FETÖ'nün darbe girişimi esnasında sergilenen kahramanlıklardan bir tanesi daha ortaya çıktı.

15 Temmuz'daki darbe girişimi esnasında sergilenen kahramanlıklar gün geçtikçe ortaya çıkıyor. Bu kez kameraya yansıyan görüntülerde, bir vatandaşın, zaman zaman yerde sürünerek beş ZPT'ye birden nasıl karşı durduğu yer alıyor.

15 Temmuz gecesi darbecilere tek başına direnen ve kısa süreli de olsa onları engellemeyi başaran kişiye ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

MOBESE sistemince değişik bir açıdan kaydedilen daha net görüntülerde, darbe girişimin ilk saatlerinde Çankaya Caddesi ile Atatürk Bulvarının kesiştiği kavşakta ilerleyen ve üzerinde tam teçhizatlı darbeci askerlerin bulunduğu 5 adet ZPT'yi gören bir kişi, bir anda ZPT'lerin önüne dikiliyor.

KORKUTMAYA ÇALIŞTILAR

Ne yapacaklarını bilemeyen darbeciler, zırhlı aracı vatandaşın üzerine sürerek korkutmaya çalışsalar da sonuç alamıyorlar. Zırhlı aracın paletleri önüne yatan vatandaş, darbecileri durdurmayı başarıyor. Zıhlı aracın önüne sürekli atlayarak manevra yapmasını engelleyen vatandaş, kısa süreli de olsa darbecilerin geçişlerini engellemeyi başarıyor.

ZPT İLE ETRAFINI SARDILAR

ZPT'lerle etrafını çevirdikleri bu kararlı vatandaşla korkutarak baş edemeyeceklerini anlayan darbeci askerlerden biri, araçtan inerek önce vatandaşı çekilmesi yönünde ikna etmeye çalışıyor. İkna edemeyeceğini anlayan darbeci asker, bu kişiyi çekerek ZPT'nin önünden uzaklaştırıyor.

Yoldan uzaklaştırılan kişinin akibetinin ne olduğu bilinmezken darbecilere ait zırhlı araç konvoyu ilerlemesini sürdürüyor.