Tekirdağ'daki tren faciasında korkunç iddia

Tekirdağ'daki tren faciasında korkunç iddia
Güncelleme:

CHP'li milletvekili Özkan Yalım, Tekirdağ Çorlu'da önceki hafta yaşanan tren kazasında ölü sayısının 24 değil 41 olduğunu öne sürdü.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz günü yolcu treninin raydan çıkarak devrildiği kazada, resmi açıklamalara göre 24 kişi hayatını kaybetti, 318 kişi de yaralandı. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ise ölü sayısının 24 değil 41 olduğunu öne sürdü. Yalım TBMM'de yaptığı açıklamada, ''Kazada ölen vatandaşlarımızın sayısı 24 olarak açıklandı. Bu kazada Barcelona’da oynayan Uşaklı genç bir futbolcu kardeşimiz de hayatını kaybetti. Ailesiyle yaptığım görüşmelerde ölen kişi sayısının 24 değil 41 olduğu iddia ediliyor. Bu konuda Meclisin bir araştırma komisyonu kurması gerekir'' dedi.

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan'ın haberine göre CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de TBMM’de yaptığı açıklamada, “Çorlu faciasını unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi. Vatandaşların kaza öncesi ve sonrasındaki süreçte ağır ihmallerin, gecikmelerin olduğunu, can pazarı yaşandığını söyleyen Yüceer, ihalelerde denetimsizlik, demiryollarını özeleştirilmesiyle beraber personel eksikliği bulunduğunu savunarak, “Çorlu faciasının nedenleri ve sorumlularının ortaya çıkarılması için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Tekirdağ'daki tren kazasından sonra kritik uyarıTekirdağ'daki tren kazasından sonra kritik uyarı

24 kişinin öldüğü tren kazasıyla ilgili ilk rapor çıktı24 kişinin öldüğü tren kazasıyla ilgili ilk rapor çıktı

İşte Tekirdağ'daki tren kazasının nedeniİşte Tekirdağ'daki tren kazasının nedeni