Telefon dolandırıcıları ünlü ekonomisti de dolandırdı

Telefon dolandırıcıları ünlü ekonomisti de dolandırdı
Güncelleme:

Telefon dolandırıcılarının son kurbanı ünlü para ve finans uzmanı bir genç kadın oldu. Kendisini MİT mensubu olarak tanıtan dolandırıcılara kanan genç kadın evini bile sattı...

"Adınız FETÖ'ye karıştı" diyerek yüzlerce kişiyi dolandıran düşüren telefon dolandırıcıların hedefinde bu kez ünlü finans uzmanı A.M. vardı. Telefonla kendisine ulaşan sözde polislere 270 bin euro ve 150 bin dolar kaptırdı.

Finans uzmanı A.M., telefon dolandırıcılarının son hedefi oldu.

Sabah gazetesinden Dilek Yaman Demir'in haberine göre, 28 Ocak'ta telefona yanıt veren A.M.'a kendisini Kadıköy Emniyeti'nde görevli komiser diye tanıtan dolandırıcı, kimlik bilgilerinin FETÖ'nün eline geçtiğini, operasyonu yapacak sözde savcının adını ve telefon numarasını verdi. A.M.'ın güvenini kazandıktan sonra banka hesaplarındaki paralarını istedi.Kendisine gönderilen IBAN bilgilerine önce 200 bin lira gönderen A.M., ardından diğer bankalardaki 170 bin euro ve 150 bin doları da isteyen dolandırıcılar için bankaya gitti.

Parola 'Kartal'

Parayı çeken A.M., kendisini MİT mensubu olarak tanıtarak yanına gelen ve önceden belirlenen 'Kartal' parolasını kendisine söyleyen şebeke üyesine paraları teslim etti. Paraları göğsüne koyarak, A.M.'a eve gitmesini söyleyen sözde MİT'çi, olay yerinden hızlıca uzaklaştı.

Evini sattı

Ertesi gün aynı numaradan yeniden aranan A.M., operasyona dahil olduğunu zannederek talimatla yeni bir hat ve telefon aldı. Diğer bankadaki 100 bin euroyu daha sözde MİT mensubuna veren A.M., günlerce telefonda tutuldu.

Dolandırıcılar, Kadıköy'deki evinin satılması gerektiğini söyleyerek A.M.'a evini sattırana kadar 1 ay boyunca telefonla aradı. Evini yarım milyon dolara satan A.M., sözde polislere bilgiyi verdiğinde ise, Fatih'e giderek eliyle tüm parayı dolandırıcılara verdi.

'Eve git, hattı kır, talimatlarımızı bekle'

Sözde polisin, 'Eve git, hattı kır. Talimatlarımızı bekle' talimatıyla evine giden A.M., günlerce telefonu çalmayınca dolandırıldığını anladı. Polis merkezine giderek dolandırıcılardan şikayetçi olan A.M.'ın şikayeti sonrası soruşturma başlatıldı.

1982'de ODTÜ İşletme Bölümünden mezun olan, 1997'de Wales Üniversitesi'nde işletme alanında yüksek lisans yapan A.M., pek çok banka ve büyük şirkette üst düzey görevlerde bulundu.

(Kaynak)