Telsizde Erdoğan'a hakaret edildiği iddiası ortalığı karıştırdı

Telsizde Erdoğan'a hakaret edildiği iddiası ortalığı karıştırdı
Güncelleme:

Ukrayna'ya giden kuru yuk gemisinin kaptanı, Çanakkale Boğazı'nı geçerken, harekat merkezi ile telsizle olağan görüşmesini yaptı. Bu esnada komuta merkezindekiler, telsizden 'Cumhurbaşkanı'na hakaret edildiğinden' kuşkulandılar.

Ukrayna'nın Berdyansk Limanı'ndan Mersin'e gitmek üzere Çanakkale Boğazı’ndan geçiş yapan Panama bayraklı kuru yük gemisi ‘Salix’in alkollü olduğu ileri sürülen Türk kaptanı O.B. ile 3 mürettebatının, Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi (VTS) ile kurduğu telsiz irtibatı sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği rapor edildi.

KARAYA ÇEKİLDİ
VTS görevlileri de bunun üzerine durumu Liman Başkanlığı'na bildirdi.  Rapor doğrultusunda, Liman Başkanlığı’nın talimatıyla Bozcaada’nın kuzeyine demirletilen 92 metre boyunda ve 2 bin 120 groston ağırlığındaki kuru yük gemisinin kaptanı ve 3 mürettebatı gözaltına alındı.  Emniyetteki işlemleri tamamlanan kaptan ve mürettabatı daha sonra adliyeye sevk edildi.

DELİL YETERSİZLİĞİNDEN SERBEST KALDILAR
Haklarındaki suçlamaları ret eden kaptan O.B ve diğer 3 personel, delil yetersizliği sebebiyle savcılık tarafından serbest bırakıldı. Serbest kalan kaptan O.B. ve beraberindeki personelin ‘Salix' adlı geminin de varış limanı Mersin'e döneceği öğrenildi.

DHA