Teröristler yolcu uçağına ateş açtı !

Teröristler yolcu uçağına ateş açtı !

Diyarbakır'da PKK'lılar bir yolcu uçağına ateş açtılar. Kule durumu pilotlara bildirerek farklı bir rota çizildi.

Diyarbakır seferini yapan yolcu uçağına PKK'lı teröristler tarafından ateş açıldı. Kule tarafından ateş açıldığının pilotlara iletilmesi üzerine yolcu uçağı rotasındaki farklı bölgeleri kullanarak Diyarbakır Havalimanı'na inişi gerçekleştirdi.

22 Aralık tarihinde Diyarbakır seferini yapan bir yolcu uçağına, Diyarbakır Havalimanı'na inişi sırasında teröristler tarafından önce lazer tutuldu, sonra izli mermilerin kullanıldığı uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı. Bölgede görev yapan polis ekipleri, taciz ateşini fark etti.

Bunun üzerine hemen Diyarbakır Havalimanı kulesiyle temasa geçen emniyet güçleri, 'Uçağa lazer tutuluyor ve izli mermilerin kullanıldığı uzun namlulu silahlarla uçağa taciz ateş açılıyor" diyerek uyarıda bulundu. Bunun üzerine hava trafik kontrolörleri, o sırada Sur İlçesi üzerinde 1600 metre yükseklikteki bekleme noktasındaki uçağın pilotlarını uyardı.

IŞIKLAR KAPATILDI

Yolcu uçağının pilotları, uçağın ışıklarını kapatarak Diyarbakır Havalimanı'na indi. Yapılan kontrolde uçakta herhangi bir hasar tespit edilmedi. Yolcularını indiren uçak, daha sonra farklı bir rota kullanarak kalkışını yaptı. Bölgedeki güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Sur'daki çatışmalar nedeniyle PKK'lı teröristler gördükleri tüm hava araçlarına taciz ateşinde bulunduğu belirtildi.