Thodex'in firari CEO'suna bir dava daha

Thodex'in firari CEO'suna bir dava daha
Güncelleme:

Binlerce kişiyi mağdur eden Thodex vurgununda şirketin kurucusu hakkında yeni bir dava daha açıldı. Vergi kaçırmakla suçlanan Özer, 3 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Kripto para borsası Thodex üzerinden yapılan büyük vurgunla ilgili yeni gelişme yaşandı. TRT Haber'den Muhammet Emin Şahin'in haberine göre; Vergi Denetim Kurulu, şirketin o yıla ait hesaplarını incelemeye aldı. Gerekli evraklar talep edildi. Ancak istenen evraklar Vergi Denetim Kurulu'na teslim edilmedi. Bunun üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

Savcılığın başlattığı soruşturma tamamlandı. 2017 yılında Thodex'i kuran firari F.F.Ö. hakkında vergi kaçırdığı ileri sürülerek iddianame düzenlendi.

Verilen süre içinde Vergi Denetim Kuruluna belgelerin gönderilmemesi için herhangi bir sebep bulunmadığına dikkat çekildi. Kuvvetli suç şüphesinin olduğu vurgulandı.

İddianamede, F.F.Ö.'in "Vergi Kanununa Muhalefet" suçundan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Hazırlanan iddianame Anadolu Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.

F.F.Ö.'in ikametinin bulunduğu Gebze Asliye Ceza Mahkemesinden duruşmaya mazeretsiz gelmemesi halinde zorla getirme kararı çıkarılması talep edildi.

İLK DAVADA 40 BİN 562 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Firari F.F.Ö. hakkında ilk dava geçtiğimiz günlerde açılmıştı. 2 bin 27 müştekinin bulunduğu davada F.F.Ö.'in 3 ayrı suçtan 40 bin 562 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.