Torunu için cinayet işledi !

Torunu için cinayet işledi !

Bursa'da polis, lise öğrencisi torununu kaçıran genci bıçaklayarak öldüren yaşlı kadını gözaltına aldı.

Bursa'da, 64 yaşındaki Hanife Akman, 16 yaşındaki torunu N.K.'yi kaçırıp polisin devreye girmesi sonucu kendilerine teslim eden 22 yaşındaki Kuaför Aykut Gültekin'i, dün gece evlerine gelince öldürdü.

Akman, çıkan tartışma sonrası, göğsünü açarak, "Hadi beni öldür" diyen Gültekin'i kalbine isabet eden tek bıçak darbesiyle yaraladı. Ambulans ile hastaneye kaldırılan Gültekin kurtarılamadı. Bursa Anadolu Sağlık Lisesi 11. sınıfa giden N.K., henüz bir yaşında iken babasından boşanan ve daha sonra yaptığı her iki evliliktende hayal kırıklığı yaşayan annesi ile birlikte, anneannesi Hanife Akman'ın Merkez Yıldırım ilçesi Zümrütevler Mahallesi'ndeki evindeyaşıyordu.
N.K. bir süre önce gittiği kuaförde çalışan Aykut Gültekin ile önce arkadaş sonra sevgili oldu. N.K. geçtiğimiz 20 Aralık günü, ilişkisine anneannesi Hanife Akman ve annesi Fikriye Özkan'ınkarşı çıkması sonucu, Aykut Gültekin ile birlikte Balıkesir'in Erdek ilçesine kaçtı. Burada 1 gün kalan N.K. yaşı küçük olduğu için annesi ve anneannesinin şikayeti üzerine polis tarafından yakalanıp, ailesine teslim edildi. Adliyeye çıkartılan Aykut Gültekin ise tutuksuz yargılanmak üzereserbest bırakıldı.

'İSTERSEN BENİ ÖLDÜR'

İddiaya göre Aykut Gültekin dün akşam saat 20.00 sıralarında, N.K. ile konuşmak için evine gidip, kapıyı açan Fikriye Özkan ile tartışmaya başladı. Bu sırada gürültüyü duyunca mutfaktaki ekmekbıçağını alıp dışarı çıkan Hanife Akman, Aykut Gültekin'i gitmesi için tehdit etti. Bunun üzerine evin önünden ayrılırken çöp konteynırına tekme atan Gültekin, göğsünü açarak, "İstersen gel vur. Beni öldür" diye bağırdı. Bunun üzerine sinirlenen Akman, yanına gittiği Gültekin'i kalbinden tek bıçak darbesi ile yaraladı. Ağır yaralanan ve kaçmaya başlayan Gültekin, düşerek yaşamını yitirdi.

'MEYDAN OKUMASI ZORUMA GİTTİ'

Haber verilmesi sonucu olay yerine gelen polis ekipleri Hanife Akman'ı gözaltına aldı. Akman verdiği ifadesinde, "Torunum annesinin babasından ayrılmasından sonra küçük yaştan itibaren yanımda kalıyordu. Çok sıkıntılar çektik. Üçüncü evliliğini yapan ve mutsuz olunca kocasından ayrılıp yanıma gelen kızım Fikriye Özkan'da en az bizim kadar zorluklar yaşadı. Kuaförlük yapan Aykut Gültekin, kızımın aklını çeldi. Yaşı küçük olduğu için onu kandırdı. Sonra kaçırdı. Duyunca polise haber verdik. Sonunda torunum bana iade edildi. Olay akşamı utanmadan eve gelip bizimle tartıştı. Ayrılırken, çöp konteynırına vurup meydan okuması zoruma gidince ne yaptığımı bilmiyorum" dedi. Bu arada polis Aykut Gültekin'in cesedini, otopsi yapılmak üzere Bursa Adli TıpKurumu Morgu'na kaldırdı. Cinayetle ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı