TSK İdlib'te! Mehmetçik'i taşıyan 50 araçlık konvoy İdlib'e girdi

Güncelleme:

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait yaklaşık 50 araçlık konvoy son bir ayda 14 şehit verdiğimiz Suriye'de İdlib kentine girdi.

Suriye’nin İdlib bölgesinde askerlerimize düzenlenen saldırılar sonrası İdlib’e 50 araçlık askeri konvoy girdi. Askeri konvoyun bölgedeki siviller için güvenli bölge oluşturmayı amaçladığı öğrenildi.
Suriye’de Esad rejimi ve Rusya’nın düzenlediği saldırılarda askerlerimizin şehit edilmesi sonrası TSK’ya ait 50 araçlık bir konvoy İdlib’e girdi. Askeri konvoyunun siviller için güvenli bir bölge oluşturmak amacıyla sabah saatlerinde İdlib'e girdiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlib’te askerlerimize düzenlenen saldırılar sonrası bölgeye operasyon yapılacağının sinyallerini vererek “Bir gece ansızın girebiliriz” demişti.

Suriye’de Esad rejimi ve Rusya güçleri İdlib bölgesindeki muhalifleri temizlemek için operasyonlar başlatmış ve yaklaşık bir milyon Suriyelinin Türkiye sınırına akın etmesine sebep olmuştu. Operasyonlarda Türk askerleri de hedef alınöış ve onlarca askerimiz şehit olmuştu.

Seçiniz...