TSK, IŞİD'i vurdu: 13 terörist öldürüldü, 7'si de yaralandı

TSK, IŞİD'i vurdu: 13 terörist öldürüldü, 7'si de yaralandı

Suriye tarafındaki Duvaybik'te dün Fırtına obüsleriyle vurulması çöken IŞİD'e ait binada 13 IŞİD'li terörist ölürken, 7 IŞİD'li terörist yaralandı.

Duvaybik'te terör örgütü DEAŞ'a ait füze rampaları ile birlikte vurulan 3 katlı binanın çökmesi sonucu 13 teröristin öldüğü, 7 teröristin ise yaralandığı bildirildi.

Bölgedeki askeri kaynaklar, dün Halep'in kuzeyinde keşif gözetleme vasıtalarıyla, Duvaybik'te (sınıra 12 km., Kilis'e 26 km.) atış hazırlığında olan DEAŞ terör örgütü unsurlarına ait iki adet füze rampasının tespit edilerek sınırda konuşlu fırtına obüsleriyle ateş altına alındığını, atışlar neticesinde füze rampalarının imha edildiğini hatırlattı. Füze rampalarının hemen yakınında bulunan DEAŞ terör örgütünün kullandığı 3 katlı bir binanın da vurulduğu ifade edilip, rampaların yanında bulunan 11 DEAŞ teröristinin etkisiz hale getirildiği belirtilerek, "Vurulan bina çökmüş, içinde kalan çok sayıda DEAŞ terör örgütü mensuplarının akıbeti ile ilgili henüz bilgi alınamamıştı" denildi.

Bölgeden gelen son bilgide, tahrip edilen binada 13 teröristin öldüğü, 7 teröristin ise yaralı olarak kurtulduğu kaydedildi. Binanın en alt katında bulunan 150 kadar Katyuşa roketinin de kullanılamaz hale geldiği bilgisi alındı.