Türk otel İngiltere basınında !

Türk otel İngiltere basınında !

İngiliz basını Türk otelde yapılan bir animasyon gösterisini manşetlerine taşıdı.

İngiliz medya kuruluşları bugün Marmaris’teki bir oteli manşetlerine taşıdı. Türkiye’deki otelin The Sun, Daily Mail gibi yayın organlarına haber olmasının sebebi ise otelde yapılan bir animasyon gösterisi… Gazetelerde otele eleştiri yağdı.

Söz konusu animasyon IŞİD’in Tunus’taki bir plajda gerçekleştirdiği kanlı eylemin bir benzeri nitelikte. Saldırıdan 6 hafta sonra yapılan şovda otelin plajındaki gösteri için The Sun gazetesi “Otel personelinin İngiliz turistlere korkunç IŞİD saldırısı” başlığını kullanmış.

turk-otel-ingiliz-basininda-manset-5943293.jpeg

Gazeteye göre söz konusu şov plajdaki bir çok İngiliz’i oldukça korkuttu. Havuz başında güneşlenen İngilizlerden Jason Phytian isimli bir müşteri Arap kıyafetleri giymiş animatörlerin ellerindeki sahte silahlarla üzerlerine doğru geldiklerini söylüyor. Phytian animatörlerden birinin üzerinden benzin yazan bir bidonu üzerine boşalttığını, ardından cebinden çakma çıkarınca panik halinde ayağa fırladığını anlatıyor. İngiliz adam ve eşi animasyonun iğrenç olduğunu söylüyor. 

turk-otel-ingiliz-basininda-manset-5943289.jpeg

TUNUS'TAKİ KATLİAM KAMERADA

Dailymail gazetesinin de geniş yer verdiği haberde 38 kişinin öldüğü Tunus saldırısıyla söz konusu gösteri arasındaki benzerlikler anlatılıyor. Otel yetkilileri ise durumun fazla abartıldığını söz konusu şovun yeni olmadığını ve turistlerin aslında bu gösteriyi her zaman çok sevdiğini ifade ediyor. 

turk-otel-ingiliz-basininda-manset-5943287.jpeg

Haberlerin Tunus saldırısındaki görsellerle manipüle edildiğini savunan otel yetkilileri de duruma tepkili...

OTELDEN AÇIKLAMA GELDİ

Türk turizminin hedef alınarak haberin kasıtlı olarak yapıldığını ifade eden habere konu olan otelin Genel Müdürü Mehmet Gönenç, şunları söyledi:

turk-otel-ingiliz-basininda-manset-5943287.jpeg

"Biz otel olarak yıllardır havuz başında animasyon etkinlikleri düzenliyoruz. Otelimizin sahip olduğu aktivite parkurlarına misafirlerimizi parkura uygun kıyafetlerle davet ediyoruz. Okçuluk parkuru için Kızılderili kostümü kullanırken; havalı tüfek atış parkuru için komando kıyafeti, yoga içinse Uzakdoğu kıyafeti kullanıyoruz. Ayrıca yapılan gösteri, Hollywood temasıyla misafirlerimizi etkinlik alanlarına yönlendirmek için yapılan bir şovdu. Animasyonun içinde çocuklar için palyaço, ’Süpermen’ ve ’Örümcek adam’ gibi karakterler de var. Bunlar haberde hiç gösterilmemiş. Yabancı medyada çıkan bu haberdeki fotoğraflar kasıtlı olarak kesilip bütün değil parça olarak kullanılmış. Oysa bütüne bakılacak olursa havuz başında müşterilerimiz animasyon ekibimize alkış tutuyorlar. Bu ve bunun gibi kasıtlı olarak yapılan haberleri otel yönetimi olarak kınıyoruz."

turk-otel-ingiliz-basininda-manset-5943281.jpeg