Türk Telekom, deprem bölgelerinde seferberlik ilan etti

Türk Telekom, deprem bölgelerinde seferberlik ilan etti
Güncelleme:

Türk Telekom, merkez üssü Maraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depremden etkilenen illerde mobil baz istasyonları, ücretsiz konuşma ve internet verildiğini ve iletişime kapalı olan müşterilerin mobil, internet ve sabit hatlarının görüşmeye açıldığını duyurdu.

Türk Telekom, merkez üssü Maraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,4 şiddetindeki depremden etkilenen tüm illerde iletişim aksaklığının yaşanmaması amacıyla alınan tedbirleri açıkladı.

AA'nın aktardığına göre, Türk Telekom tarafından yapılan açıklamaya göre, Maraş'ta öncelikli alanlarda konumlandırılan acil iletişim ve mobil iletişim araçları, ücretsiz şekilde bölgedeki yurttaşların kullanımına açıldı.

AFAD'ın daveti ile 105 kişilik Türk Telekom Arama ve Kurtarma Ekibi (TTAKE) deprem bölgesine hareket ederek yürütülen arama kurtarma faaliyetlerine destek vermeye başladı. Bölgeye çadır, battaniye ve uyku tulumları sevk edildi.

Yürütülen çalışmalar kapsamında, yurttaşların akıllı cihazları için Türk Telekom mağazalarında taşınabilir şarj cihazı (powerbank) desteği sağlanıyor.

Mobil baz istasyonları da bölgeye sevk edilirken, yurttaşların acil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ücretsiz konuşma ve internet yüklendi.

Bölge halkı için WiFi internet noktaları ücretsiz kullanılma sunuldu. Bunun yanı sıra iletişime kapalı olan müşterilerin mobil, internet ve sabit hatları görüşmeye açıldı.

Ankesörlü telefonlardan, yurt içinde tüm yönlere iletişim ücretsiz kullanıma sunuldu.