Türkiye'de gizemli virüs alarmı: Otellerde olağanüstü hal!

Türkiye'de gizemli virüs alarmı: Otellerde olağanüstü hal!
Güncelleme:

80 kişinin ölümüne neden olan korona virüsü nedeniyle Türkiye'deki oteller de alarma geçti. Otellerin kapı kolları TV kumandası, klimalar, toplu oturum alanları en ince ayrıntısına kadar temizleniyor.

Türkiye'de şu an bir tehlike olmadığını söyleyen otelciler önlem amaçlı temizlik faaliyetini en üst seviyeye çıkarmış durumda. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu'nun verdiği bilgiye göre; kapı kollarından, tv kumandasına, klimalardan, toplu oturum alanlarına kadar tüm her yer didik didik temizleniyor. Ayrıca tüm personelin konuyla ilgili bilgilendirildiğini belirten Bülbüloğlu, "Çalışanları yüksek ateşli birinin görülmesi halinde resepsiyona bildirmesi konusunda uyardık." ifadelerini kullandı. 

Milliyet'ten Derin Gökçe'nin haberine göre: Korona virüsünün Kapadokya ve İstanbul'daki otelleri etkilediğini belirten Bülbüloğlu, "Korona virüsünün turizm rezervasyonlarından bir etkisini görmedik ancak virüs konusunda tüm otellerimizi uyardık. Toplu alanların sürekli havalandırılması gerekiyor. Tüm otellerimize bunu bildirdik." dedi.

Milliyet