Türkiye'nin cennetinde ''denize nazır'' orman yangını!

Türkiye'nin cennetinde ''denize nazır'' orman yangını!
Güncelleme:

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde meydana gelen orman yangını sonrası oluşan tahribat havadan görüntülendi. Yanan alanın, denize olan yakınlığı “Yeni bir proje mi?” sorusunu akıllara getirdi.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Küçükköy Mahallesi´nde dün saat 20.30 sıralarında çıkan orman yangınında, ilk belirlemelere göre 40 hektar ormanlık alan yandı.

Edinilen bilgiye göre, Ayvalık ilçesi Şeytan Sofrası yakınlarında Sümer Sitesi civarında başlayan orman yangınına saat 21.35'te ilk müdahale yapıldı. Yangın 03.40'ta tamamen kontrol altına alındı.

Yangına 53 arazöz, 13 su ikmal aracı, 5 dozer, 20 itfaiye aracı, 8 iş makinesi, 1 dozer, 1 kepçe ve 2 TOMA ile müdahale edildi. 405 orman yangın işçisinin söndürme çalışmalarına katıldığı yangında 40 hektar ormanlık alan zarar gördü.

KİLOMETRELERCE ALAN YANDI

Bölgede oluşan tahribat ise havadan görüntülendi. Görüntülerde yeşil bölgenin tamamıyla siyaha büründüğü gözlendi. Yangının Şeytan Sofrası’ndan başlayarak Badavut mevkiine kadar kilometrelerce uzunluktaki bir şeritte etkili olduğu görüldü.

Son yıllarda değerli arazilerde yanan ormanlık alanlara lüks evlerin inşa edilmesi, akıllara “Ayvalık’a yeni bir rant projesi mi yapılacak?” sorusunu getirdi.