Türkiye'nin en büyük Millet Bahçesi'nin maliyeti dudak uçuklattı

Türkiye'nin en büyük Millet Bahçesi'nin maliyeti dudak uçuklattı
Güncelleme:

Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden biri Kayseri’ye yapılacak. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi 1.2 milyon metrekarelik alana inşa edilecek.

Kayseri'de 1 milyon 260 bin metrekare alana yapılacak olan millet bahçesi, 100 milyon 900 bin liraya mal olacak. 11 Eylül'de sözleşmesi imzalanan parkta biyolojik gölet, etkinlik çayırı, sosyal buluşma alanları, koşu ve bisiklet parkurları, 10 çocuk bahçesi, üç millet kıraathanesi, kaykay pisti ile drone maket uçak pisti, çiçek bahçeleri  ve pist bisikleti yarışları için veledrom da olacak.

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan'ın haberine göre Kayseri Millet Bahçesi'nin 21 Mart 2022'de açılması planlanıyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Kayseri'ye verdiği ve bundan sonra da vereceği destekleri düşünerek projeye Sayın Cumhurbaşkanımızın ismi yakışır” diyerek millet bahçesine Recep Tayyip Erdoğan ismini verdiklerini açıkladı.

21 Mart 2022'de açılacak

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 2 Eylül'de yaptığı açıklamada tamamlanan ve uygulama aşamasında olan 46 millet bahçesinin toplam maliyetinin 1 milyar 688 milyon lira olduğunu açıklamıştı. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi ile bu tutar 1 milyar 788 milyon TL'yi aştı.
 

Sözcü