Türkiye'nin tatil cennetinde skandal görüntüler

Güncelleme:

Türkiye'nin yaz tatili denince akla ilk gelen noktalarından biri olan Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Kadınlar Denizi'nde bulunan şemsiye ve şezlonglara zarar verip çöpleri denize atarken kameralara yakalandı.

Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki bir plajda kimliği belirsiz bir şahısın şemsiyeleri, şezlongları ve çöp kutularını denize atmasına ilişkin görüntüler sosyal medyada olay oldu. 

Tepki çeken görüntülerdeki şahısın neden denizi kirlettiği bilinmezken olayla ilgili Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, sosyal medya hesabından tepki göstererek "Hesabını soracağız" dedi. 

Günel, "Biz bu şehri emekle, sevgiyle ve özveriyle ilmek ilmek dokurken karşılaştığımız bu manzara karşısında ziyadesiyle üzüldük. Bu saygısızlığın sonuna kadar takipçisi olup doğaya ve çevremize verilen bu zararın hesabını soracağız." ifadelerini kullandı.

ZANLI GÖZALTINA ALINDI

Kuşadası'ndaki Sevgi Plajı'nda bulunan lavabo, klozet ve soyunma kabinlerinin bir süre önce tahrip edilmesinin ardından, bu kez de Kadınlar Denizi'ndeki şemsiye ve şezlonglara zarar verildi. Bir vatandaşın cep telefonuyla kaydettiği görüntülerde, elinde sopa bulunan Murat K., plajda yer alan çöp kutularını da denize attı. Görüntüler üzerine harekete geçen polis, Murat K.'yı yakalayarak gözaltına aldı. Murat K.'nın emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, kamunun ortak kullanımında olan şemsiye, şezlong ve soyunma kabinlerine zarar vermenin halk düşmanlığı olduğunu söyledi. Başkan Günel, "Daha önce de benzer olaylarla karşılaştık ve konunun takipçisi olduk. Bu son olayda da gördük ki birileri kasıtlı olarak şemsiye ve şezlonglara zarar veriyor, çöpleri denize atıyor. Bu kötü niyetli şahsı görüntüleyerek, güvenlik güçlerimize yardımcı olan vatandaşımıza, duyarlılığı için çok teşekkür ediyorum. Bu vandallığa müsaade etmemiz ve sessiz kalmamız mümkün değildir. Mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

 

Seçiniz...