"Tutuklanması için ölmem mi gerekiyor ?"

"Tutuklanması için ölmem mi gerekiyor ?"
Güncelleme:

Kendisinden ayrıldığı için evine kurşun yağdıran sevgilisinin mahkeme tarafından serbest bırakıldığını öğrenen genç kız isyan etti: "Tutuklanması için ölmem mi gerekiyor ?"

İstanbul Kadıköy’de ailesiyle birlikte yaşayan 28 yaşındaki İdil Ç., 2 ay önce sevgilisi Furkan P.’tan ayrıldı.

Ancak eski sevgili bu ayrılığı kabullenmeyerek genç kızı rahatsız etmeye devam etti. Genç kızı ikna edemeyince de 11 Ocak Perşembe gecesi eline aldığı tüfek ile İdil ailesiyle kaldığı eve rastgele ateş etti.

Genç kız ve evdekiler panikle kendilerini yere atıp kurşunlardan korunmaya çalışırken bir yandan da telefonla 155 polis hattını arayarak yardım istedi. Polisin olay yerine gelmesiyle saldırgan Furkan P. gözaltına alınıp savcılığa sevk edildi. Savcılık ta şüpheliye adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasını talep etti. İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’de savcılığının talebini kabul ederek Furkan P.’ın, adli kontrol tedbirleri çerçevesinde serbest bırakılmasına karar verdi.

Suç makinesi çıktı

Genç kızın avukatı ise genç kız adına karara itiraz ederek adli kontrol kararı yerine tutuklanma yönünde karar verilmesini talep ederek dilekçesinde şunları dile getirdi;

"Furkan P. adli kontrolle serbest kalmış, Aile Mahkemesi kararıyla da Furkan Polat hakkında uzaklaştırma kararı verilmiştir. Ancak saldırgan müvekkilimin telefonuna mesaj atarak kendisini tehdit etmeye devam etmiştir. Müvekkilim de öldürülme korkusuyla evden dışarı çıkamamaktadır. Yaşanan bu hukuk skandalı sonrası müvekkilim ‘Tutuklanması için ölmem mi gerekiyor?’ diye isyan ederken şüphelinin uyuşturucu ve alkol bağımlılığından ehliyetsiz ve alkollü araç kullanmaktan sabıkası olduğunu UYAP’tan aldığımız kayıtlarla öğrenmiş bulunmaktayız. Tutuklama verilmediği takdirde müvekkilimin can güvenliği tehlikeye düşecektir. Bir kadın cinayeti daha yaşanmaması için mahkemelerin harekete geçmesi gerekmektedir."